Gerçek haber halktan Taraf
Ara
38,8594 %0.36
43,5791 %0.18
4.030,23 % -0,08
6.589,42 % -0,08
104.033,88 %1.41
Gerçek Taraf SAMSUN Samsun'da Srebrenitsa Soykırımı Yürüyüşü

Samsun'da Srebrenitsa Soykırımı Yürüyüşü

Samsun'un İlkadım ilçesinde, Milli İrade Platformu üyeleri Srebrenitsa'daki soykırımı anmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Grup başkanı, Birleşmiş Milletler'in sorumlularını eleştirerek, katliamın Avrupa tarihindeki en büyük trajedilerden biri olduğunu vurguladı. Gıyabi cenaze namazı kılındı.

Samsun'un İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde  buluşan Samsun Milli İrade Platformu üyeleri ve vatandaşlar tekbirler getirerek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Nejdet Güneysu, Srebrenitsa'da dünyanın gözü önünde 8 binden fazla Müslüman Boşnak halkının katledildiğini söyledi. 

Bosna'da büyük bir insanlık dramının yaşandığını anlatan Güneysu, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletleri'n barış  gücü olarak görevlendiği 600 Hollandalı asker kendilerine sığınan  binlerce çaresiz, silahsız  sivili Sırp katillere teslim etti. Beş gün süren katliamdan sonra maktuller parçalanıp toplu mezarlara gömüldü. Yıllar sonra bulunan mezarlarda 6 bin 500 şehit Potoçari Anıt Mezarlığına defnedildi."

Avrupa'nın ortasından yapılan bu katliamın  İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından grup üyeleri katliamdan hayatını kaybeden Müslüman Boşnak halkın için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *