Gerçek haber halktan Taraf
38,8275 %0.03
43,6219 %0.39
3.966,07 % 0,13
6.484,52 % 0,13
103.484,93 %-0.722
Gerçek Taraf SAMSUN Başkan Taşçı, İşçiye Devlet Güvencesi Geliyor

Başkan Taşçı, İşçiye Devlet Güvencesi Geliyor

Atakum Belediyesi'nde, taşeron işçilerin kadroya geçişini sağlamak amacıyla mülakatlar düzenleniyor. Başkan Taşçı, bu sürecin işçilerin devlet güvencesine kavuşmasıyla ilgili önemli bir adım olduğunu belirtti ve 466 işçi için sürecin hızlı tamamlanmasını umuyor.

Taşeron yasası kapsamında kadrolu adayı Atakum Belediyesi personeli, mülakat sınavına giriyor. Oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatta, belediye çalışanları kendilerine yöneltilen genel kültür ve ilçe bilgilerine yönelik sorulara yanıt veriyor.

ALIN TERİNE DEVLET GÜVENCESİ

Yasanın, taşeron işçileri kadro ile buluşturduğunu ve bu durumun işçilerin alın terinin devlet tarafından teminat altına alınması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Taşçı, mülakat öncesi yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yürürlüğe giren taşeron yasası, taşeron işçilerin alın terlerinin devlet güvencesi altına girmesi anlamına geliyor. Bu durum hem işçilerimiz hem de bizler adına sevindirici bir gelişme oldu. Sözlü mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Oluşturduğumuz komisyonda, işçilerimize genel kültür ve ilçe bilgileri doğrultusunda sorularımızı soruyoruz. Aldığımız sonuçları değerlendirecek olan komisyonumuz, kadroya geçecek olan işçilerimizi belirleyecek” dedi.

BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Atakum Belediyesi çalışanlarının büyük ve güçlü bir aile olduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, “Daha da yaşanılabilir bir Atakum için gece gündüz demeden çalışan, büyük bir özveri ortaya koyan Atakum Belediyesi çalışanları, büyük bir ailedir. Sorumluluklarının bilincinde olarak çalışan, üreten ve önceliğini Atakum halkının memnuniyeti olarak belirleyen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, taşerondan kadroya geçiş sürecini hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Şimdiden tüm işçilerimizi kutluyorum. Atakum Belediyesinde 466 taşeron işçimizin katıldığı kadro mülakatlarına, ümidimiz tüm işçilerimizin kadrolarına kavuşmasıdır” diye konuştu.

 

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *