Gerçek haber halktan Taraf
38,6406 %0.04
43,9342 %-0.06
4.212,80 % -1,23
6.887,93 % -1,23
97.182,54 %3.379
Gerçek Taraf SAMSUN Başkan Osman Topaloğlu, İlçe Halkını Tiyatro İle Buluşturuyor

Başkan Osman Topaloğlu, İlçe Halkını Tiyatro İle Buluşturuyor

19 Mayıs Belediyesi, 17 Aralık'ta "TÖRE" adlı tiyatroyu sahneleyecek. Oyun, Erzurum'daki bir kan davasını ele alırken toplumsal barışa dair sorgulamalar yapıyor. Belediye Başkanı Topaloğlu, tüm halkı bu kültürel etkinliğe davet etti.

Kültür ve Sanat hizmetlerine önem veren 19 Mayıs Belediyesi, 17 Aralık Pazar günü saat:19.00’da Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda sahne alacak olan ‘’TÖRE’’ isimli tiyatroyu ilçe halkı ile buluşturmaya hazırlanıyor.

1900’lü yıllarda Erzurum’da iki aile arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları anlatan oyun, aşamadığımız ve toplumsal barışı engelleyen, Kadınları yücelten ve kan davasını aşağılayan bir dille, insanların bedelini yaşamlarıyla ödediği kuralları sorguluyor.

Turgut Özakman tarafından yazılan ve Eser Akal tarafından yönetilen tek perdelik oyun Hayal Atölyesi Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Belediyemizin bir kültür ve sanat hizmeti olarak sahnelenecek olan tek perdelik ‘’TÖRE’’ isimli tiyatro gösterisine tüm halkımızı davet ediyorum.’’ dedi.

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *