Gerçek haber halktan Taraf
Ara
38,8754 %-0.01
43,9771 %0.04
4.113,32 % 0,10
6.725,28 % 0,10
106.881,97 %0.841
Gerçek Taraf GÜNDEM Kırmızı Bültenle Aranan 4 Suçlu Gürcistan’da Yakalandı ve Türkiye’ye İade Edildi

Kırmızı Bültenle Aranan 4 Suçlu Gürcistan’da Yakalandı ve Türkiye’ye İade Edildi

Uyuşturucu, yağma ve cinayet gibi ağır suçlardan aranan 4 kişi, Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Türk Polisinden kaçamayacaklar” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan dört zanlının Gürcistan’da yakalandığını ve Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı. Twitter hesabından yaptığı duyuruda, söz konusu şahısların Türkiye’de işledikleri ağır suçlardan dolayı uluslararası düzeyde arandıkları belirtildi.

Yakalanan zanlılar şöyle:

F.B.: “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma, Sağlama” suçundan aranıyordu.

S.D.: Aynı suçlara ek olarak “Yağma” suçundan da aranıyordu.

M.T.: “Yakın Akrabayı Öldürme” ve “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçlarından aranıyordu.

E.Ö.: “Yağma ile Cebir, Tehdit veya Hileyle Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.

Operasyonun detayları

Adalet Bakanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen operasyon sonucunda dört zanlı Gürcistan’da tespit edilerek gözaltına alındı. Türkiye’ye resmî iade süreci tamamlanan zanlılar, ilgili adli mercilere teslim edildi.

Yerlikaya: “Türk Polisinden Kaçamayacaklar”

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk Polisinden kaçamayacaklar!”

Yerlikaya ayrıca, operasyonda emeği geçen Adalet Bakanlığı yetkililerine, Interpol-Europol Daire Başkanlığı personeline ve Artvin Emniyeti’ne teşekkür etti.

Uluslararası suçla mücadelede kararlılık vurgusu

Türkiye, uluslararası suçlulara yönelik mücadelesini Interpol iş birlikleri ve diplomatik kanallar üzerinden sürdürüyor. Bu operasyon, Türkiye’nin uluslararası iade süreçlerindeki etkinliğini ve örgütlü suçlara karşı kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *