Mısır Ulusal Oşinografi ve Balıkçılık Enstitüsü'nün başkanlığını yürüten Prof. Amr Zakaria Hamouda, geçen hafta bir Rus vatandaşını öldüren köpek balığını mumyalayacaklarını duyurdu.
MÜZEDE SERGİLENECEK
Hamouda, mumyalanan yırtıcı hayvanın Hurgada kentindeki Deniz Biyolojisi Müzesi'ne yerleştirileceğini belirtti.
Mısırlı profesör, enstitünün hayvanı serbest bırakmadan önce incelemeyi ve gerekirse tedavi altına almayı planladığını fakat daha sonra karar değişkliğine gidildiğini söyledi.
Değişikliğin nedeni açıklanmazken Mısır medyası, hayvanın yaralı bir şekilde yakalandığını fakat o sıra hâlâ hayatta olduğunu yazdı.
BALIKÇILAR DARP ETTİ
Ancak sosyal medyada ortaya çıkan videolarda, köpek balığının kıyıya sürüklenen bir balıkçı sürüsü tarafından darp edildiği görüldü. Hayvanın balıkçılar tarafından öldürülüp öldürülmediği bilinmiyor.
KÖPEK BALIKLARI NEDEN İNSANLARA SALDIRIR?
Salı günü araştırma ekibinin köpek balığı üzerindeki çalışmalarını bitirdiğini söyleyen Hamouda, hayvanın bir insana saldırma nedenine ilişkin vardıkları sonuçların daha sonra özel bir basın toplantısında açıklanacağını söyledi.
Bilim adamları, bu tür köpek balıklarının genellikle insanlarla beslenmediğini ve söz konusu köpek balığının bazı 'dış etkenler' nedeniyle davranışını değiştirdiğini ileri sürdü.
KÖPEK BALIĞININ SALDIRI ANI
8 Haziran'da meydana gelen olayda bir köpek balığı, Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Hurgada'da 23 yaşındaki bir Rus vatandaşını öldürmüştü.
DÜNYA
14 Haziran 2023 - 15:24
Mısır'da Rus turisti öldüren köpek balığı mumyalanacak
Mısırlı üst düzey bir oşinografi araştırmacısı, geçen hafta Hurgada'da bir Rus vatandaşını öldüren köpek balığının mumyalanarak müzede sergileneceğini söyledi.
DÜNYA
14 Haziran 2023 - 15:24