Samsun Büyükşehir'de işçiler 8100 değil 6800 lira alıyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük işçi maaşının 8 Bin 100 lira aldığını ifade etti. Fakat belediyeye en düşük işçi maaşının 6 Bin 800 lira olduğu ifade ediliyor.

Geçen hafta Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş sendikası arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük işçi maaşının 8 Bin 100 lira olduğu Başkan Mustafa Demir tarafından kamuoyuna bildirilmişti.

"8 BİN 100 DEĞİL 6 BİN 800 LİRA"

Basında sıkça yer alan haberlerin ardından Gerçek Taraf haber sitesine gelen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 8 Bin 100 lira değil, 6 Bin 800 lira olduğu ifade edildi.

"AYNI İŞİ YAPIYORUZ, FARKLI ÜCRET ALIYORUZ"

Aynı zamanda belediye içerisinde işçilere sınıflandırma yapılarak 5 gruba ayrıldığı, gruplara göre işçilere maaş verildiği belirtildi. A plus, A, B,C,D grupları şeklinde sınıflandırma yapılırken, A grubunda bir işçi günlük yevmiyesi 320 lira iken yine aynı işi yapan D grubunda ki işçi ise günlük yevmiye olarak 230 lira aldığını ifade edildi.

"SENDİKA BAŞKANI, MUSTAFA DEMİR'İN ELEMANI GİBİ"

Gerçek Taraf haber sitesine gelen ihbar mektubunun devamında ise, Türk-İş'e bağlı belediye-iş sendikası Başkanı İlyas Yiğit’in, Başkan Mustafa Demir’in elemanı gibi hareket ederek işçileri yalnız bıraktığı öne sürüldü.