KADEF Başkanı Erişgin'den futbol turnuvası açıklaması

TAKİP ET

Samsun'da KADEF tarafından gerçekleştirilen köyle arası futbol turnuvasında usulsüzlük iddialarının ardından KADEF Başkanı Bayram Erişgin açıklama yaptı.

Samsun Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından bu yıl 3. Düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine dernek üyeleri tarafından tepki gösterilmişti.

Gerçek Taraf haber sitesi tarafından gündeme getirilen haber sonrasında KADEF Başkanı Bayram Erişgin, sosyal medya hesabından konuyla alakalı açıklama yayınladı.

Bayram Erişkin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde gerek şahsım gerekse başkanlığını yaptığım Ka-Def ile ilgili sosyal medyada mesnetsiz yazılar yazılmaktadır. Bu benim Ka-Def Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘’Koşabiliyorken Koş Turnuvası’’ hakkında yapılan asılsız haberler ile ilgili ilk ve son açıklamam olacaktır.

Bilmenizi isterim ki bu paylaşımlar yalnızca şahsıma değil, yıllarca emek vererek oluşturduğumuz hemşehri dayanışmamıza vurulmak istenen bir darbedir. Bu turnuva Ka-def'e üye derneklerimizin gençlerinin bir araya gelerek birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak adına düzenlenmiştir. Bu turnuvanın amacı ne kupadır ne de şampiyonluktur.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar yegane amacımız duruşumuz ve dayanışma ruhumuzla tüm Samsun’a örnek olmaktır.

Yönetim kurulumuz ile birlikte başlangıcından bitimine kadar olan süreçte sağlıklı bir şekilde turnuvanın devam edebilmesi için bir komite oluşturduk. Bu komite turnuvanın adaletli bir şekilde tamamlanabilmesi için her takımın uyması gereken kuralları belirledi.

Bu kurallar yazılı metin halinde tüm takım sorumlusu arkadaşlarımıza imzaları alınarak tebliğ edildi. Yani anlayacağınız bütün takımlarımız kuralları bilerek bu turnuvaya katılım sağladılar. Bu konuda kuşkusu olan hemşehrilerimiz varsa bizden bu belgeyi talep edip inceleyebilirler. Amacı hemşehriliğimizin pekişmesi olan bir turnuvada ‘’takımların kayırılması’’ Ka-Def’e ne gibi bir fayda sağlayabilir?

Büyük bir mücadelenin verildiği bu güzel turnuva ile alakalı yapılan dayanağı olmayan paylaşımlar ile akılları sıra sizler ile beni karşı karşıya getirmeye çalışanlara tavsiyem; kimsenin dolduruşuna gelerek başkalarının kayığına binmesinler. O kayık bir gün onları kayalara çarptırabilir.

Tüm bu açıklamalarıma rağmen içinde en ufak şüphesi olan bir hemşehrimiz varsa; dayanışmamızın ve birlikteliğimizin kalesi olan Ka-Def’e gelerek benimle görüşebilirler. Yolumuza taş koymaya çalışanlar olsa da, biz birlikteliğimizden güç alarak yürümeye devam edeceğiz. Gücümüz birliğimizdendir!

KADEF, Futbol Organizasyonunu eline yüzüne bulaştırdı haberi için tıklayın!