Neden anne sütünde ısrarcıyız!

TAKİP ET

Anne sütünün bebekler için ne kadar önemli olduğunu belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, " Bebeklerde anne sütü ile beslenilen her ay % 4 oranında obezite riskini düşüyor " dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, Doktorların neden anne sütünde ısrarcı olduğunu verdiği örneklerle anlattı.
Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi, 0-12 aylarda üst solunum yolu hastalıkları 4 ay sadece anne sütü alan bebeklerde hastaneye yatış % 72 azalıyor,  RSV bronşiolit seyri % 70 daha iyi olduğunu söyledi.
Uzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi sözlerine şöyle devam etti: "Eğer emzirme 6 ayı geçtiyse pnömoni riski 4 katı daha düşük olur.
Orta kulak enfeksiyonu 3 aydan fazla sadece anne sütü alanlarda % 50 daha azdır. Anne Sütü almış bebeklerde ishaller % 63 azalıyor.
Nedensiz beşik ölümleri: Dünya çapında çocuk ölümlerinin % 13’ü bu sayede azaltılabilir.
Anne sütü –Alerji ilişkisi: İlk 4 ay sadece anne sütü ile beslemek % 27 oranında alerjiden koruyor; hele ailede alerji varsa koruma etkisi % 42’ye çıkıyor.
Obeziteye karşı koruyucu: Bebeklerde anne sütü ile  beslenilen her ay % 4 oranında obezite riskini düşüyor  Anne sütü almış kardeş, almamış kardeşe göre erişkin hayatında ortalama 7 kilo daha zayıf.
Her iki tip diyabetten de koruyor: Tip 1 diyabet % 30, Tip 2 diyabet % 40 daha az görülüyor." diyerek sözlerine son verdi.