Boratay Gürok; 'Samsun milletvekillerinden hangileri trenden inecek?'

TAKİP ET

Türkiye pandemi ile mücadelede zorlu bir süreçten geçiyor. Sürecin sonuçları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de herkesimi etkiledi. En büyük yarayı toplumun en alt gelir seviyesi ile esnaflar aldı. Hükümet tüm imkanları seferber etse de, muhalefet pandemi sürecinin bıraktığı enkazı kullanarak her fırsatta erken seçimi gündeme getiriyor. Millet ittifakının ortakları 'hodri meydan' diyerek seçim ısrarını sürdürse de, Cumhur ittifakı ortakları Ak Parti ve MHP seçimin zamanında yapılacağını söylüyor.

Milletvekilliği Genel Seçimleri erken veya zamanında yapılsa Samsun’da nasıl bir durum olurdu ? 

Son genel seçimlerde Samsun’da Ak Parti 5, CHP 2, MHP ve İYİ  Parti 1’er vekil çıkardı. Samsun Milletvekilliği Genel Seçimi’nde Ak Parti yüzde 51.9, CHP yüzde 17.2, MHP 16.4, İYİ Parti ise yüzde 11 oy aldı.

Yarın seçim olsa aynı isimlerle yeniden seçime girilse, partilerin oy dağılımı nasıl olur du?  Burada en büyük kaybı elbette Ak Parti yaşardı. Çünkü Samsun, Ak Parti milletvekillerine tepkili. Vatandaşlar diğer  partilerin Milletvekillerinden de memnun değil. 

YÜK OLANLAR TRENDEN İNECEK

Külliye ve Ak Parti,  örnekleri Samsun gibi illerin hepsinin röntgenini çekmiş. Sıkıntılı illerde büyük bir değişim beklentisi var. Ak Parti başta, Samsun olmak üzere ülke genelinde partiye yük olan değil yük alan isimlerle seçmenin karşına 
makalenin devamı okumak için tıklayın!