Google Hangouts'tan Google Chat'e geçiş

Yılın başlarında, tüm Hangouts kullanıcılarının Google Chat'e geçirileceğini Google tarafından gelen mail ile bilgilendirildi. Bu geçişin son adımı olarak, 1 Kasım 2022'den itibaren web'deki Hangouts, web'deki Chat'e geçirilecektir. Bazı görüşmelerinizin veya görüşmelerinizin bazı bölümlerinin otomatik olarak Hangouts'tan Chat'e taşınmayacağı öğrenildi.

Google Hangouts'tan Google Chat'e geçiş

Hangouts görüşmelerinizi saklamak istiyorsanız Google Paket Servisi'ni kullanmanızı ve verilerinizi Hangouts verilerinin silinecek olduğu 1 Ocak 2023'ten önce indirmeniz gerekiyor.

Web'deki Hangouts'a ve oradaki görüşmelerinize 1 Kasım 2022'ye kadar Hangouts'tan erişmeye devam edebilecek.

Kullanıcılar neden Google Chat'e geçiriliyor?

Google Chat, diğer Google Workspace ürünleriyle ve konuya dayalı ortak çalışmalar için özel bir yer olan Alanlar ya da gif seçme aracı gibi modern özelliklerle daha bütünleşmiş bir haldedir. Bu değişiklikle ilgili ürün içi bildirimler geçen yıldan beri Hangouts'ta gösteriliyor. Hatta birçok kullanıcı Google Chat'e geçişi tamamladı. Google Chat'e geçiş hakkında daha fazla bilgi için Yardım Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Verilerimi nasıl indirebilirim?

1 Kasım 2022'den itibaren web'deki Hangouts artık kullanılamayacak. Hangouts verilerinizi saklamak istiyorsanız 1 Ocak 2023'e kadar Google Paket Servisi'ni kullanarak verilerinizin kopyasını indirmenizi şiddetle öneriyoruz. Paket Servisi ile ilgili adım adım talimatları burada bulabilirsiniz.

Hangouts'taki bir görüşmeyi silersem ne olur?

Google Hangouts'taki görüşmelerin silinmesi, ilgili içeriğin Google Chat'ten de silinmesine neden olabileceğinden saklamak istediğiniz görüşmeleri silmeyin.

Chat'e geçmek istemiyorsam ne olacak?

Chat'e geçmek istemiyorsanız dilediğiniz zaman hizmeti kullanmayı bırakabilirsiniz. İsterseniz Chat'teki görüşmeleri silebilir veya Google Hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Google hesabınızı silerseniz ilgili hesaptaki tüm verilerin ve içeriğin de (ör. e-postalar, dosyalar, takvimler, fotoğraflar vb.) silineceğini hatırlatmak istiyoruz.

YORUM EKLE