Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SAMSUN
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • GENEL
  • SAĞLIK
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR - SANAT
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN DÜNYA SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Tokat'ta üretilen patates verimi ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi
GENEL
24 Ekim 2021 - 13:20

Tokat'ta üretilen patates verimi ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi

- Artova İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk:- "Patatesi az sayıda çiftçimiz ekiyor ama kaliteli ekiyor. Artova patatesinin kızartması, haşlaması, özellikle kuzinede haşlaması çok meşhurdur"

GENEL
24 Ekim 2021 - 13:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Tokat'ta üretilen patates verimi ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi
TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Artova ilçesinde üretilen patates, verimi ve fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürüyor.

İlçenin önemli tarım ürünlerinden patates bu yıl bin dekarlık alanda ekildi, yaklaşık 4 bin ton ürün alındı. Bölge çiftçisi tarafından patatesin kilogramı ortalama 3 liradan satılıyor.

Artova İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk, AA muhabirine, ilçelerinin meşhur tarım ürününün patates olduğunu söyledi.

Türk, "Patatesi az sayıda çiftçimiz ekiyor ama kaliteli ekiyor. Artova patatesinin kızartması, haşlaması, özellikle kuzinede haşlaması çok meşhurdur." dedi.

Üreticilere tohum desteği sağladıklarını anlatan Türk, gelecek yıllarda patates üreticisini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Satış konusunda herhangi bir sıkıntısı yaşamadıklarını vurgulayan Türk, "Artova patatesinin coğrafi işareti olmasa da coğrafi işaretli gibi elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz çünkü toplum tarafından kabul edilmiş tadı, lezzeti ve pişmesi var. Artova patatesi deyince satılmama durumu yok." ifadelerini kullandı.

Patates üreticisi Hasan Kaya Erözdemir de bu yıl verimin kuraklığa rağmen iyi olduğunu dile getirdi.

Yedi dönüm civarındaki arazisine patates ektiğini belirten Erözdemir, "Dönüme yaklaşık 4 ton ve üzeri verim bekliyorum. Satış fiyatımız iyi. Bu sene kilosunu 3 liradan satıyorum. Bu da bizi memnun ediyor." diye konuştu.

Artova bölgesinde işçi bulamadıklarını, çalışanların Niksar ve Turhal bölgesinden geldiğine dikkati çeken Erözdemir, "Patates hasadında çalışana günlük 100 lira veriyoruz ama işçi bulamıyoruz." dedi.

# #
EDİTÖR
OKAN ÇAKIR
OKAN ÇAKIR
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Samsun Canik'te bıçaklı sopalı kavga, 1 ölü 1 yaralı
Samsun Canik'te bıçaklı sopalı kavga, 1 ölü 1 yaralı
Ankastre Fırın Fiyatları
Ankastre Fırın Fiyatları
Fethiye Otel: Eşsiz Tatil Deneyimi Sunan Mükemmel Konaklama Seçeneği
Fethiye Otel: Eşsiz Tatil Deneyimi Sunan Mükemmel Konaklama Seçeneği
Akıllı Saat Fiyatları
Akıllı Saat Fiyatları
Cilt Bakımı Fiyatları
Cilt Bakımı Fiyatları
Hamileliğinde Kovid-19'a yakalanan anne bebeğine 1 ay sonra kavuşabildi
Hamileliğinde Kovid-19'a yakalanan anne bebeğine 1 ay sonra kavuşabildi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SAMSUN
EKONOMİ
POLİTİKA
GENEL
SAĞLIK
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
DÜNYA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.