• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SAMSUN
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • GENEL
  • SAĞLIK
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR - SANAT
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN DÜNYA SPOR TANITIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan: "Pasifik, Next Level markasını İstanbul'a getiriyor"
EKONOMİ
01 Temmuz 2021 - 10:34

Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan: "Pasifik, Next Level markasını İstanbul'a getiriyor"

- "Diğer projelerimizde olduğu gibi İstanbul projemizde de her bir detayı ince ince işliyoruz. Projemizin yüzde 85’i konut, yüzde 15’i ise müstakil ofis ve perakendeden oluşacak. İstanbul’un kalbinde yemyeşil, manzaralı terasları ve balkonları olan konut ve ofislere imza atmaya hazırlanıyoruz"

EKONOMİ
01 Temmuz 2021 - 10:34
5 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan:
İSTANBUL (AA) - Ankara'da gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Pasifik İnşaat, Next Level markası ile İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Beşiktaş Ortaköy arsası için gelir paylaşımı modeliyle mart ayında gerçekleştirdiği ihaleyi 2 milyar 650 milyon lira toplam hasılat teklifiyle kazanan firma, Etiler girişindeki Jandarma Lojmanları'nın yer aldığı 19 bin 872 metrekarelik arsada İstanbul’a giriş projesini gerçekleştirecek.

Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, projenin detaylarını ve Pasifik İnşaat'ın 2020 performansını gazeteciler ile paylaştı.

İnşaat sektörüne girdikleri ilk yıldan bu yana İstanbul’un merkezinde, şehrin mimari dokusuna değer katacak bir proje gerçekleştirmeyi çok istediklerini belirten Erdoğan, Eski Levent Jandarma Lojmanları’nın bulunduğu arsayı alarak olabilecek en iyi lokasyonda bu hedeflerini gerçekleştirme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Erdoğan, Pasifik İnşaat olarak ihaleyi aldıkları mart ayından bu yana söz konusu proje ile ilgili heyecanlı bir çalışma içinde olduklarını aktararak, “Eski Levent Jandarma Lojmanları arsası için proje mimarımızı Türkiye’de ve dünyada önemli başarılara imza atmış Tabanlıoğlu Mimarlık olarak belirledik. Next Level Ankara’da olduğu gibi bu projemizde de geliştirme danışmanı olarak Servotel Danışmanlıktan hizmet alıyoruz. Kısacası daha önceki projelerimizde olduğu gibi İstanbul’daki ilk projemizde de kendi alanlarının en iyileri ile çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul projesinin toplam arsa büyüklüğünün 19 bin 872 metrekare olduğunu, inşaat alanının ise yaklaşık 80 bin metrekare olmasının planlandığını söyledi. Projenin maksimum 15 kat olacağına dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Servotel, şu anda söz konusu arsada en verimli projenin nasıl olması gerektiğine ilişkin detaylı bir rapor hazırlıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık da konsept tasarım çalışmalarına başladı. Diğer projelerimizde olduğu gibi İstanbul projemizde de her bir detayı ince ince işliyoruz. Bu aşamada şunu söyleyebilirim ki projemizin yüzde 85’i konut, yüzde 15’i ise müstakil ofis ve perakendeden oluşacak. Daha ferah yaşam ve çalışma alanları yaratmak amacıyla tavan yüksekliğinin dört metreden yüksek olmasını planladığımız projemizde, hem konutlarımız hem de ofislerimiz teraslı ya da balkonlu olacak. Kısacası İstanbul’un kalbinde yemyeşil, İstanbul manzaralı terasları ve balkonları olan konut ve ofislere imza atmaya hazırlanıyoruz.”

- "Zor bir yılı başarıyla geçirdik"

Zorlu geçen salgın koşullarına rağmen 2020 yılını büyük bir başarıyla kapattıklarını ifade eden Erdoğan, Merkez Ankara projesiyle Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki tüm projeleri arasında 1 milyar 684 milyon TL değerinde hasılat ve 1.121 adet bağımsız bölüm satışı ile ciro ve satış adedi bakımından 2020’yi açık ara lider bitirdiklerinin altını çizdi.

Fatih Erdoğan, salgın süreci ile yaşam alanlarındaki fonksiyonların öneminin net olarak ortaya çıktığını belirterek, “Bu dönemde konut tercihleri yapılırken her türlü ihtiyacın karşılanabileceği sosyal donatı alanlarına sahip, geniş balkonlu, teraslı veya bahçeli, deprem riski olmayan konutlar daha fazla tercih edildi. Bu da Merkez Ankara, Next Level Çayyolu gibi projelere ilginin artmasına neden oldu. Başarılı bir satış performansı sergileyerek, Merkez Ankara ve Next Level Çayyolu projelerimizde yılı 2,1 milyar TL’lik satış hasılatı ile kapattık. Sonuç olarak 2020 yılını önemli başarılara imza atarak tamamlamış olduk." dedi.

Pasifik olarak aktif büyüklüklerinin her geçen yıl yapılan yatırımlar ve devam eden faaliyetleriyle giderek arttığına dikkati çeken Erdoğan, “İnşaat grubumuzun aktif büyüklüğü 2019 yılında 2,55 milyar TL seviyesindeydi. 2020’de bilanço büyüklüğümüz yüzde 35’lik büyüme ile 3,45 milyar TL’ye ulaştı. Bu büyüklük içerisinde 2019 yılında 300 milyon TL olan finansal borçlarımız, 2020 yıl sonu itibariyle 400 milyon TL oldu. Yaşanan salgın süreci ve tüm zorlu ekonomik koşullara rağmen, gerek maliyet gerek satış yönetimi konularında profesyonel çözümler üretmeyi başararak, 2020 yıl sonunu 125 milyon TL net karla kapattık." ifadelerini kullandı.

- "Merkez Ankara ofisleri satışta"

Erdoğan, salgınla birlikte açık alanlı ve teraslı ofislere ilginin arttığını kaydederek, şöyle konuştu:

“2020’nin en çok satan projesi Merkez Ankara’nın ofisleri, salgın sonrası ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte. İnsanların kapalı ofis alanlarında çalışmaktansa kendilerini açık alanlara, parklara, bahçelere, kafe ve restoranların açık oturma alanlarına attıklarını, buralarda çalıştıklarını ve hatta toplantıları için bu tarz mekanlarda randevulaştıklarını biliyoruz. Merkez Ankara bu anlamda büyük avantajlar sunuyor. Terasları, açık meydanları, Merkez Cadde’de yer alan kafe ve restoranlarının yanı sıra karşısındaki Millet Bahçesi’yle Merkez Ankara’da küçük de olsa bir ofis satın alanlar, salgın koşullarına uygun şekilde çalışabilecekleri bir çok farklı ortama da sahip olmuş olacaklar. Biz de bu avantajdan herkesin yararlanması için 120 ay 0,99 vade farkı kampanyamızı sürdürüyoruz. Üstelik bir yıl boyunca ne taksit ne de ara ödeme olmaksızın ve bir yılın sonunda isteğe bağlı yüzde 10 iskontoyla erken kapama imkanı vererek bu fırsatı sunuyoruz."

Fatih Erdoğan, Merkez Ankara’nın ilk etabında yaşamın Mart 2022’de, ikinci etabında ise Eylül 2022’de başlayacağını da sözlerine ekledi.

# #
İlginizi Çekebilir
Benzin, Motorin, LPG fiyatı, indirim ne kadar geldi? Mazot fiyatı en son ne oldu, zam geldi mi?
Benzin, Motorin, LPG fiyatı, indirim ne kadar geldi? Mazot fiyatı en son ne oldu, zam geldi mi?
Bakan Nebati duyurdu: Çok önemli başarılara imza attık
Bakan Nebati duyurdu: Çok önemli başarılara imza attık
Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
BİM aktüel kataloğu 3 Şubat 2023 Cuma… Bu hafta BİM aktüel ürünleri 3 sayfa olacak!
BİM aktüel kataloğu 3 Şubat 2023 Cuma… Bu hafta BİM aktüel ürünleri 3 sayfa olacak!
Son Haberler
Samsun Atakum Alkolsüz Canlı Müzik Kahve Nefes'te
Samsun Atakum Alkolsüz Canlı Müzik Kahve Nefes'te
İrem Derici, yeni sevgilisi Atakan Işıntutan'la ilişkisi hakkında ilk kez konuştu: Bana çok iyi geliyor
İrem Derici, yeni sevgilisi Atakan Işıntutan'la ilişkisi hakkında...
Oyuncu Bora Akkaş ile fenomen Oben Alkan Milano'da nikah masasına oturdu
Oyuncu Bora Akkaş ile fenomen Oben Alkan Milano'da nikah masasına oturdu
Cinsiyet değiştiren oyuncu Meli Bendeli: Aylık hormon masrafım için bin 500 TL veriyorum
Cinsiyet değiştiren oyuncu Meli Bendeli: Aylık hormon masrafım için...
Murat Boz'la alkollü şarkı söylerken detone olan Berkay kendisini eleştirdi: Berbat
Murat Boz'la alkollü şarkı söylerken detone olan Berkay kendisini...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun'da balıkçılarla bir araya geldi:
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun'da balıkçılarla bir araya geldi:

Ana Sayfa
GÜNDEM
SAMSUN
EKONOMİ
POLİTİKA
GENEL
SAĞLIK
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
DÜNYA
SPOR
TANITIM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.