Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SAMSUN
  • EKONOMİ
  • POLİTİKA
  • GENEL
  • SAĞLIK
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR - SANAT
  • TEKNOLOJİ
  • MAGAZİN DÜNYA SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. BİLİM , TEKNOLOJİ
  3. Türk öğrenciler ABD'deki kampta uzayı keşfetti
BİLİM , TEKNOLOJİ
11 Mart 2020 - 12:54

Türk öğrenciler ABD'deki kampta uzayı keşfetti

ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde düzenlenen uzay kampı programı Honeywell Liderlik Akademisi'ne bu yıl Türkiye'den iki lise öğrencisi katıldı.

BİLİM , TEKNOLOJİ
11 Mart 2020 - 12:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Türk öğrenciler ABD'deki kampta uzayı keşfetti
İSTANBUL(AA) - ABD Uzay ve Roket Merkezi (USSRC) ve yazılım odaklı teknolojiler alanında küresel çapta faaliyet gösteren Honeywell'in düzenlediği Honeywell Liderlik Akademisi, bu yıl 10'uncu kez ABD'nin Huntsville şehrinde yer alan USSRC'de 23-27 Şubat ve 1-5 Mart'ta iki program olarak gerçekleştirildi.

Dünyanın dört bir yanından 16-18 yaş grubundaki lise öğrencilerinin; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerini geliştirmelerinin hedeflendiği programa, 45 ülkeden 296 öğrenci katılım sağladı.Programda Türkiye'den; Alman Lisesi 10. sınıf öğrencisi Utku Çavuşoğlu ve Alev Lisesi 10. sınıf öğrencisi Nil Erdal yer aldı.

"Uzaya çıkmış bir astronotla tanışmak etkileyici"Utku Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında uzay teknolojisiyle ilgili teorik bilgilerin yanı sıra en son teknoloji simülasyon sistemlerini tecrübe ettiklerini belirterek, "Geçmişte uzay çalışmalarına katkıda bulunmuş ve geleceğin uzay çalışmalarının temellerini atan bazı üst düzey mühendislerle ve astronotlarla tanıştım. Uzaya çıkmış bir astronotla tanışma deneyimi benim için kampın en etkileyici kısmıydı." dedi.

"Türkiye Uzay Ajansı'nda görev almak istiyorum"Çavuşoğlu, uzaya olan ilgisinin çocukluk döneminde okuduğu kitaplarla başladığını ve kampın uzay çalışmalarına olan bilgi ve ilgisini artırdığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Astronotların uzaya çıkmadan önce kullandıkları simülasyonları kullanmak unutulmaz bir deneyimdi. Bunun yanı sıra grup olarak simülasyonla gerçekleştirdiğimiz 'uzay görevi' etkinliği de çok ilgi çekiciydi. Ülkemizde de çeşitli şehirlerde uzay kampları ya da öğrencilerin uzay hakkında bilgi birikimlerini geliştirebilecekleri merkezler açılabilir. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye Uzay Ajansı'nda görev almak ya da Türkiye'de bir üniversitede akademisyen olarak çalışıp gelecek nesillerin uzay konusunda daha eğitimli olmasına katkıda bulunmak istiyorum."

"Uzay yolculuğunun zorluklarını gördük"Bütün simülasyonların ve görevlerin öğretici olduğunu ve kamp sayesinde uzay yolculuğunun zorluklarını daha iyi kavradığını anlatan Nil Erdal da, şu şekilde konuştu:

"Her görevi ve simülasyonu bir takım olarak tamamladık. Eğer takım içinde doğru iletişim kurulmazsa hepimiz başarısız oluyorduk. Bu yüzden başarıda sadece teknik bilginin değil birlikte çalışabilme ve iletişim becerilerinin büyük rol oynadığını gördük.

Küçüklüğümden beri bilime ve uzaya karşı bir ilgim vardı. Fizik, kimya, biyoloji ve özellikle de matematik benim için hep dersten öteydi. Bu bilimleri kullanarak insanlığın daha önce hiç ulaşamadığı yerlere ulaşabileceğini düşünüyorum. Gelecekte amaçladığım gibi matematik veya fizik okuyarak yeni nesil buluşların yapılmasına ve insanlığın bir sonraki adımını atmasına yardımcı olabilirim."

# #
EDİTÖR
OKAN ÇAKIR
OKAN ÇAKIR
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Ömer Süslü; Dostu düşmanı şimdi daha iyi tanıdım
Ömer Süslü; Dostu düşmanı şimdi daha iyi tanıdım
Nurettin Köseoğlu, 3 ilçe başkanını tebrik etti
Nurettin Köseoğlu, 3 ilçe başkanını tebrik etti
Sirkenin faydaları nelerdir, en çok hangi sirke kullanılmalı?
Sirkenin faydaları nelerdir, en çok hangi sirke kullanılmalı?
Sağlık Bakanı açıklama yaptı, aşı ve kapanma olacak mı?
Sağlık Bakanı açıklama yaptı, aşı ve kapanma olacak mı?
Geçen ay yapılan asfalt yeniden kalktı
Geçen ay yapılan asfalt yeniden kalktı
Formula 1'in en başarılısı Schumacher
Formula 1'in en başarılısı Schumacher

Ana Sayfa
GÜNDEM
SAMSUN
EKONOMİ
POLİTİKA
GENEL
SAĞLIK
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
TEKNOLOJİ
MAGAZİN
DÜNYA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM
  • YEREL
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.