Ziraat Bankası'nın KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı doğru mu?

TAKİP ET

Ziraat Bankası'nın Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteciyi çalıştıran KOBİ'lere 1,5 milyon lira kredi desteği vereceği iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama geldi. Söz konusu haberlerin dezenformasyon içerdiği belirtilen açıklamada "Söz konusu destekler için hazineden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi, bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır" denildi.

Bugün çeşitli medya kuruluşlarında Ziraat Bankası'nın, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ), 1,5 milyon lira kredi desteği vereceği, ancak bu krediyi alabilmek için Suriyeli işçi ya da bir mülteci çalıştırma şartı aranacağı iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda söz konusu iddialara açıklık getirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Açıklamada "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi"nin Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edildiği belirtildi.