Tuvalate döktüğü detarjan sayesinde kurtuldu

TAKİP ET

Tuvaletinize düzenli olarak mutlaka biraz bulaşık deterjanı dökmelisiniz Tıkanan bir tuvaletten daha sinir bozucu bir şey düşünemiyoruz. Sifona bastığınızda, su yükselir ve felaketin habercisi o iğrenç guruldamayı duyarsınız. O gün şanssız gününüzdeyseniz, pis su da kenardan akar ve bu da her şeyi daha da kötüleştirir.

Tıkanan bir tuvaleti açmak gerçekten pis bir iştir, ancak mümkün olduğunca çabuk yapılması gerekir. 

Tıkanıklık

Genellikle işe pompa kullanarak başlarsınız, ancak bu her zaman etkili olan bir yöntem değildir. Açıkçası, tuvalete dökmeniz gereken pahalı, kimyasal ürünlerin hayranı da değiliz. Neyse ki, muhtemelen elinizin altında olan çok daha kolay ve daha ucuz bir çözüm var: bulaşık deterjanı!

Bulaşık deterjanı

Evet, gerçekten! Bu ipucu için ihtiyacınız olan tek şey bulaşık deterjanı ve ılık su. Tıkanan tuvalete bol miktarda bulaşık deterjanı dökün. Yavaş yavaş dibe batmaya başladığını göreceksiniz. Şimdi biraz ılık su ekleyin (kaynar su kullanmayın, klozetinize zarar verebilir) klozet doluncaya kadar eklemeye devam edin. Deterjan ve suyun işlerini yapabilmeleri için 20 ila 30 dakika bekleyin. Su tıkanıklığın etrafından yolunu bulacak ve yavaşça aşağı doğru inecektir. Şimdi sifonu çekebilirsiniz! Tıkanıklık bir anda ortadan kaybolacak!

Önlemi

Tuvaletin sık sık tıkanıyor oluşundan bıktınız mı? Klozete her seferinde bir miktar bulaşık deterjanı köpüğü dökün; böylece tuvaletiniz çok daha az tıkanacaktır. Öte yandan, bu şekilde, tıkanıklığı önlemiş olursunuz!

Aşağıdaki videoda, tıkanık tuvaletin ne kadar kolay açıldığını görebilirsiniz: