13 Ocak Dünya Dertleşme Günü mü?

TAKİP ET

Sosyal medya kullanıcıları Twitter'da açıkları tag ile 13 Ocak'ı dertleşme günü olarak ilan ettiler.

 

Sosyal medya kullanıcıları her gün farklı bir başlık altında toplanıp görüşlerini bildiriyor. Son yılların en çok kullanılan ve yaptığı etki ile konuşulan sosyal medya platformu twitter’da yeni bir gümden oluşturuldu. Binlerce kişi tarafından 13 Ocak Dertleşme Günü ile ilgili twitter’da paylaşımlar yapıldı.

 

Twitter’da  #13OcakDünyaDertleşmeGünü tagı açılarak tartışma yaratan bir konu açıldı. Peki gerçekten 13 Ocak dertleşme günü mü? Tabi ki hayır. Maalesef böyle bir gün ne Dünya üzerinde ne de Türkiye üzerinde kutlanmıyor. Bu sadece sosyal medyada trolleme diye tabir edilen bir ve veya birkaç kişinin diğer insanları kandırmak için uydurduğu basit bir şaka. Anlayacağınız böyle bir gün yok.

Madem yok. O zaman biz kutlayalım bundan sonra Ocak ayının her 13’ünü Dünya Dertleşme Günü olarak kutlayalım. İnsanlar birbirleri ile konuşarak dertleşsinler.

 

CHP'li Deniz Baykal, geçmiş yıllarda mecliste bir konuşmasında şu ifadelere yer vermişti ne kadar doğru olduğu kesin olmasada bu sözcükler Baykal'In ağzından döküldü. Deniz Baykal, 'Dünya Özürlüler Günü 81 ilden gelen  engelli temsilcilerini  makamında kabul etti. Baykal, engelli misafirlerini dinledikten sonra Dünya Özürlüler Günü'nün ilgili yasaların çıkarılmaması nedeniyle Türkiye'de dertleşme günü olarak kutlandığını belirtmişti.