Windows Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?

TAKİP ET

En kısa tanımıyla Microsoft, bu hostingi asp.net, html asp. gibi yazılım dilleriyle yazılan sitelerde kullanılması için geliştirmiştir. Windows işletim sistemine sahip siteler için en uygun olan hosting türü olarak da nitelendirilebilir.

Hosting çeşitleri arasında Microsoft tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan windows hosting, sürekli ulaşılabilirlik ve güvenliğiyle ön plana çıkar. Microsoft, geliştirdiği işletim sistemi ile yaptığı sunucular sayesinde böyle bir hosting hizmetini sağlamıştır.

En kısa tanımıyla Microsoft, bu hostingi asp.net, html asp. gibi yazılım dilleriyle yazılan sitelerde kullanılması için geliştirmiştir. Windows işletim sistemine sahip siteler için en uygun olan hosting türü olarak da nitelendirilebilir. Windows tabanlı olan sistemlerde kullanılabilir gözükse de bu sistemlerde sağladığı çok fazla avantaj vardır. Özellikle kurumlar içerisinde de güvenilirliği sayesinde öne çıkar.

Windows Hosting Özellikleri

Windows hostingin işlevleri ve hangi noktalarda kullanılabildiğine bakarak da özelliklerini daha net anlayabiliriz.

Bu hosting türünü daha çok ağ bilgisayarları içerisinde kullanımda görebiliriz.

Kullanıldığı web sitesinde siteyi sürekli olarak ziyaret edilebilir kılar.

Ücretsiz yedekleme özelliği vardır. Bu da sizin işlemlerinize ait önemli bilgilerin kaybolmasını engellemiş olur. Kendiniz veya firmanız için güvenilir bir seçenektir.

Dinamik web sayfaları üretmek adına tercih edilen Active Server Pages uygulaması için iyi bir seçenektir.

PHP tabanlı siteleri çalıştırsa bile en iyi verimi ASP tabanlı sitelerde gösterir. Ayrıca php yetki ve izin konusunda karmaşık bir yapıda olduğundan dolayı da bunun kullanımı önerilmez.

Aynı zamanda Javascript, Java, Flash ve HTML dilleriyle de uyumlu olarak çalışır.

Windows Hosting İşletmelere Neler Sağlar?

Hosting tercihinizi yaparken kullanım ihtiyacı ve işletim sisteminizi göz önünde bulundurun. Windows temelli bir işletim sistemi için windows hosting paketleri hem size hem de firmanıza çok sayıda avantajı da beraberinde getirebilir. İşletmelere sağlayacağını faydalar şöyle özetlenebilir;

Sitenizin sürekli ziyaret edilebilir olması kullanıcı deneyimi açısından artı bir durum yaratır.

Yoğun e-posta trafiklerinde bile verimli ve aksaklık yaşamadan işlemleri yürütebilirsiniz.

Yedekleme sayesinde bilgileriniz ve e-posta saklanmasında depolama ihtiyacınızı güvenle karşılar.

Her ihtiyaca göre disk alanı çeşidi, e-posta hesap sayısı çeşidi vardır.

Bireysel ve kurumsal olarak kullanılabilir. Bütçenize uygun bir paketi bulabilirsiniz.

Eğer ki site asp dilini kullanıyorsa hazır olan windows hosting sql server paketleri kullanılabilir. Bunlar da hem kurulum hem de kullanım olarak oldukça basitlerdir.

Windows asp hosting paketlerinde sunucular mobil uyumludur. Bu yüzden de kullanımları mobil ve masaüstü olarak yapılabilir.

Windows Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Windows hostingi tercih etmeden önce kendi işletim sisteminiz ve sitenin yazılım dili noktasında bilgi sahibi olmanız gerekir. Öncesinde bunlarla uyumlu olacak en iyi hosting paketi araştırmasını da yapabilirsiniz. Eğer ki windows tabanlı bir işletim sistemi varsa asp.net, javascript gibi diller söz konusuysa bu hostingi tercih etmeniz doğru olabilir. Ancak bunu daha da detaylandırmamız gerekirse şunları sıralayabiliriz;

Asp.net, asp classic, MSSQL, MS Access, C#, Visual Basic Development,Microsoft SharePoint, Microsoft Exchange veya uzak masaüstü olarak kullanılan Windows sunucularında bunu kullanabilirsiniz.

Ancak bu hizmet için öncesinde paket ile yazılımın uyumluluğun mutlaka bakın.

Alacağınız firmanın performansına dair araştırmanızı da yapın. Örnek siteler varsa incelenebilir.

Eğer ki doğru olarak yapılandırılırsa alacağınız verim çok daha yüksek olur. Bu yüzden de hosting firması konusunda ekstra özen göstermelisiniz.

Tüm hizmetlerimizden yararlanmak için “https://www.aysima.com/” adresinden yararlanabilirsiniz.