Vinil Eldivenler Nedir, Nerelerde Kullanılır?

TAKİP ET

Tek kullanımlık eldiven ihtiyacı olan pek çok sektörde ve günlük hayatta vinil eldivenler tercih edilir.

Bu eldivenlerin ana maddesi PVC olarak bilinen polivinil klorürdür. Vinil eldivenler esnek oldukları için kullanımları oldukça kolaydır. İçeriklerinde kimyasal hızlandırıcı yoktur. Dolayısıyla lateks alerjisi olanlar da vinil eldivenleri güvenle kullanabilir.

Vinil eldivenlerin tıpkı lateks eldivenler gibi pudralı ve pudrasız seçenekleri bulunur. Cilt tahrişi riskinin daha az olduğu pudrasız olanları daha çok tercih edilir. Lateks ve nitril eldivenlerle kıyaslandıklarında vinil eldivenler daha dayanıksızdır. Fakat ekonomik olarak diğer eldivenlerden daha uygun olmaları, düşük riskli işler için ve kısa süreli kullanımlarda bu eldivenlerin daha çok tercih edilmelerinin başlıca sebebidir. Vinil eldivenler, deterjan, temizlik malzemeleri gibi düşük riskli kimyasallara karşı ellerin korunmasını sağlar. Vinil eldiven kullanımı sayesinde vücut sıvısı, çamaşır sıvısı gibi çapraz bulaşmalara karşı da önlem alınmış olur. Hızlıca giyilip çıkarılabilmeleri, bazı sektörler için ekstra avantaj sağlar. 

EN1186 sertifikası olan vinil eldivenler, yağlı olanlar hariç diğer gıdalarla temasa uygundur. Dolayısıyla yiyecek sektöründe müşteriye servis yaparken tek kullanım için ekonomik bir çözüm sunar. Gıda sektöründeki çapraz bulaşmaları engellemek için yeşil, mavi gibi renkli seçenekler, riskleri azaltmaya yardımcı olur.

Elle boyama ve baskı yaparken, renk bulaşmasını önleyen pratik kullanımlarıyla vinil eldivenler tercih edilir.

Çok güçlü ve tehlikeli kimyasal malzemelerin kullanılmadığı temizlik ve bakım işlerinde vinil eldivenler idealdir.

Kliniklerde kullanılan eldivenler, tıbbi sınıfa girdikleri için kalite standartlarına sahiptir. Güzellik sektörü ve dövmecilikte bu tür eldivenler biyolojik tehlikelere karşı güvenle kullanılır.