Kripto Vadeli İşlemlerle Nasıl Ticaret Yapılır mı?

TAKİP ET

Tarafların gelecekte emtia alım veya satımı konusunda sözleşmeler yaptığı bir piyasaya vadeli işlem piyasası denir. Vadeli işlem sözleşmeleri, tarafların anlaşmaları ve emtia fiyatını ayarlamaları gereken belirli bir tarihi içerir. Yani emtia fiyatı bugün belirlenir ve sözleşme bitiş tarihine kadar kilitlenir.

Kripto vadeli işlemler yapmanız, size oldukça başarılı bir sonuç getirebilir; bu da fiyatının oldukça değişken olmasından kaynaklı. Bu tür bir finansal anlaşma, kripto para borsalarında gerçekleşir. Aşağıda sizin için kripto vadeli işlem piyasasını destekleyen en güvenilir platformlar seçtik, onlar şunlardır:

WhiteBIT

ByBit

Kraken

Binance.

Kripto Vadeli İşlemlerle Nasıl Ticaret Yapılır?

Kripto para vadeli işlem piyasasında kullanılan en yaygın stratejilerden biri “Uzun ve kısa” stratejisidir. Bir yatırımcı bu seçeneklerden birini seçebilir; uzun vadeli, yatırımcının kripto paranın fiyat oranının gelecekte artacağına inandığı anlamına gelir ve kısa vadeli, yatırımcının varlığın fiyatında düşüş beklediği anlamına gelir.

Yatırımcı uzun pozisyona geçtiğinde, varlığın fiyat oranı belirli bir büyüme düzeyine ulaşana kadar beklenir ve kârı sabitlemek için birikimlerini satar.

Açığa çıkan bir yatırımcı önce varlıklarını satar ve fiyatın düşmesini bekler. Fiyat düştüğünde de kripto paraları geri satın alır.

Vadeli işlemler borsası aracılığıyla başarılı işlemler yapmak için kripto meraklıları fiyat hareketlerini nasıl doğru tahmin edeceklerini öğrenmesi gerekir. Yatırımcıların, kripto grafiklerini araştırması, modelleri bulması, teknik analizler yapması, göstergeleri bulması, grafikteki mumları öğrenmesi gerekir. Dolayısıyla, kripto vadeli işlemler ticareti her zaman piyasadaki mevcut durumu, haberlerin arka planını ve geçmiş göstergeler hakkında farkında olmakla, piyasayı anlamakla ilişkilidir. 

Yatırımcılar ayrıca vadeli işlem piyasası kripto ticaretinde kaldıraç kullanabilir. Kaldıraç, yatırımcının pozisyona girdiği miktarın katlanması, dolayısıyla kârın katlanması anlamına gelir. Ancak kaldıraç, piyasanın yatırımcının tahminine ters yönde hareket etmesi durumunda pozisyon tasfiyesine neden olur.

Her platform, kripto vadeli işlem piyasası ticareti için farklı koşullar sunar. Bunun için WhiteBIT'te bir hesap oluşturarak başlamanızı öneririz. Whitebit borsasında, kripto para vadeli işlemler çalışma prensibini anlamak ve farklı boyutlarda kaldıraç kullanarak işlem yapmayı öğrenmek için demo hesabını kullanabilirsiniz. Demo hesabını oluşturarak demo token’ları ile deneme amaçlı btc vadeli işlemler yapabilir, deneyim kazanabilirsiniz.