Ünlü Profesör Açıkladı! Samsun Depreme En Dayanıklı İller Arasında

TAKİP ET

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme en dayanıklı illerini sıraladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ercan'ın listesinde Karadeniz illeri arasında Samsun'da yer aldı.

6 Şubat 2023’de meydana gelen ve 10 ilin doğrudan etkilendiği depremlerde, resmi kayıtlara göre 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti, onlarla kişi de kayboldu. Yaşanan yıkıcı deprem felaketinin ardından Türkiye’de unutulan deprem gerçeği yeniden gündeme geldi.

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin pek çok ilinde deprem araştırmaları ve yapıların depreme dayanıklılığı ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı.

Deprem korkusu nedeniyle binlerce kişi yaşadığı yerlerden ayrılmak zorunda kaldı.

Deprem gerçeğiyle yüzleşen vatandaşlar ülkenin deprem anlamında en güvenli şehirlerini merak etmeye başladı.

En Güvenli İller Arasında Samsun'da Var

Deprem ile ilgili sık sık paylaşımda bulunan ve açıklamalarıyla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son yaptığı paylaşımla Türkiye’nin en güvenli illerini sıraladı.

Ercan, kendi değerlendirmeleri sonucunda ülkenin en güvenli kentleri olarak belirlediği 21 ilini açıkladı.

Prof. Övgün Ahmet Ercan’ın yaptığı değerlendirmeye göre, deprem açısından Türkiye’nin en güvenli illeri arasında Samsun'da yer aldı.

Karadeniz bölgesinden illerin çoğunlukta olduğu listede Samsun, Trabzon, Rize, Ordu gibi iller yer aldı.

Orta ve Doğu Karadeniz İlleri Ön Plana Çıktı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yıkıcı deprem anlamında Türkiye’nin en güvenli illerini duyurduğu paylaşımında, “Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya,  Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Günebakış