Tüm zamanların en iyi ve en çok satan Air Jordan ayakkabıları

TAKİP ET

Basketbol efsanesi Michael Jordan'ın 80'lerde Nike ile beş yıllık bir anlaşma imzalaması, hiç kimsenin ayakkabı dünyasının dinamiklerini değiştireceğini düşünmediği o önemli an oldu. İşbirlikleri, bugün bildiğimiz ayakkabı kültürünün temelini attı.

Air Jordan'ın Hikayesi

Marka, devasa bir küresel takipçi kitlesine sahip ve Air Jordan ayakkabılarının kült benzeri statüsü birkaç ayakkabı üreticisi tarafından zor eşleştirilebilir. Ve tüm bunlar, basketbol ikonunun 1984 yılında ilk Jordans çiftini sahaya çıkarması ve ardından onları giydiği için para cezası almasıyla başladı. Daha sonra 1985'te piyasaya sürülen Air Jordan 1 ayakkabısının ilk serisi anında tükendi ve gerisi tarih oldu.

Yıllar boyunca, marka ikonik çiftlerini yeniden tasarlayarak ve yeniden hayal ederek koleksiyonunu genişletmeyi ve birçok sanatçı, pop kültür ikonu ve diğer etkili figürlerle işbirliği yapmayı hedefledi. Bu, bizlere en ileri tasarımlar ve çeşitli renk kombinasyonları sunarken, marka yeni başlayan bir ayakkabı meraklısının birkaç parça seçip koleksiyonlarını oluşturmaya başlamasını biraz zorlaştırıyor. Ancak, sizin kurtarıcınız olarak, sizi yönlendirebilecek bir rehber hazırladık.

Air Jordan 1'in trend renkleri

En popüler Air Jordan 1 renk kombinasyonları şunları içerir:

Bred veya Patent Bred (siyah ve kırmızı)

Chicago (siyah, beyaz ve kırmızı)

Royal (siyah ve kraliyet mavisi)

Travis Scott Reverse Mocha (ridgerock, sail, üniversite kırmızısı)

UNC Toe (üniversite mavisi, beyaz ve siyah)

Smoke Grey (açık duman gri, beyaz, siyah ve kırmızı)

True Blue (gerçek mavi, beyaz ve çimento gri)

Shadow (siyah, orta gri ve beyaz)

Panda (siyah ve beyaz)

En iyi Air Jordan ayakkabılarını nasıl seçerim?

Jordans'ın cazibesi bir çift veya daha fazlasını satın almanızı sağlayacak kadar büyük olsa da, koleksiyonunuzun anlamlı ve ayırt edici olmasını istiyorsanız markanın tarihini ve kilometre taşlarını anlamanız önemlidir. Son tasarımların birçoğu farklı renk kombinasyonlarında eski klasiklerin yeniden yorumlanması olsa da, çoğu orijinal çiftin bir hikayesi veya önemi vardır. Ve Nike'ın ara sıra ortaya çıkan çeşitli işbirliklerini unutmamak gerekir. Dolayısıyla, marka ve mirası hakkında yeterli bilgi sahibi olmak önemlidir.

Birçok tasarım Sportinn’in web sitesinde kolayca bulunabilirken, çoğu sınırlı sayıda, orijinal ve koleksiyonluk parçalar farklı platformlardan oldukça yüksek bir yeniden satış değeriyle satın alınabilir. Bu aynı zamanda çoğu Air Jordan'ın harika yatırım parçaları olduğunu gösterir, çünkü genellikle değerlerini iyi korurlar.

Jordans'larınızı neredeyse her yerde giyebilirsiniz, ancak bir çift için neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek seçim yapmaya harika bir başlangıç olabilir. Eğer şık sosyal etkinlikler veya resmi davetler için oldukça şık bir çift arıyorsanız, Dior x Nike Air Jordan Low 1 gibi göze çarpmayan parçaları tercih edin.

 

Benzer şekilde, sokak giyim tarzınızı yükseltmek için bir çift spor ayakkabı arıyorsanız, eğer isterseniz çılgın bir renk kombinasyonu seçebilir veya çoğu kıyafetinize uyacak şekilde nötr tonlarda birini seçebilirsiniz. Eğer otantik ve eski ayakkabılar dilek listenizdeyse, markayı veya MJ'nin tarihini temsil eden çiftleri tercih edin, Nike Air Jordan XX gibi, üstü Michael'ın yaşamını geçen veya herhangi bir diğer orijinal parçayı. Optimum konfor veya spor amaçları için yüksek performans listenizdeyse, gelişmiş yastıklama teknolojisi veya benzer özelliklerle yapılmış bir Jordan çifti seçin.

Henüz yeni başlıyorsanız, Air Jordan 1 gibi zamansız klasikler (renk kombinasyonu ve siluetinden bağımsız olarak) harika bir seçim olurdu. Onları stillemek kolaydır ve olmazsa olmazlardır. Jordans çifti satın alırken ayakkabı koleksiyonunuzun çok yönlülüğünü artırmak için farklı tasarımlarda farklı renk kombinasyonlarını seçmeyi deneyin. Birkaç temel tasarımın (veya onların yinelemelerinin) üzerine yatırım yaptıktan sonra, oyunun tepesinde kalmak için koleksiyon değerli parçalarını veya sınırlı sayıda işbirliklerini satın almaya bakabilirsiniz.