Twitter ve Youtube neden açılmıyor? İnternet neden yavaşladı? Facebook Sorun Mu Var?

TAKİP ET

Dün akşam saatlerinden itibaren Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya araçlarına erişim sıkıntısı yaşayan kullanıcılar 'internet neden yavaşladı' sorusuna yanıt arıyor. Sabah saatlerine doğru erişimin zaman zaman yavaşlanması akıllarda soru işareti bıraktı. BTK'dan ise konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Facebook Twitter Linkedin 24 Aralık

Girilmek istenen sitelere BTK tarafından erişim engeli kararının olup olmadığını sorgulamak isteyen kullanıcılar BTK'nın sorgulama sayfasına yöneldi.

BTK'nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre Twitter'a erişim engeli bulunmuyor. 

 Erişim engeli sorgulama adresi: eekg.btk.gov.tr

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE YAVAŞLAMIŞTI

19 Aralık’ta Rusya’nın Ankara Büyükelçisi olan Andrey Karlov’a silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından internete meydana gelen yavaşlama “sosyal medya sitelerine erişim yasaklandı mı” sorularına neden oldu. 

Ankara’da yaşanan olayda Rus Büyükelçi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube gibi sosyal medyalara erişim kısıtlandı. Sosyal medya sitelerine erişim tamamen engellenmezken enformasyon kirliliğini önlemek amacıyla bu sitelere erişimin yavaşlatıldığı öne sürüldü.

Son günlerde IŞİD terör örgütü tarafından yapılan video paylaşımları nedeni ile de internetin yavaşlatıldığı iddia ediliyor.