Sansürsüz İnternete Nasıl Girebilirim?

TAKİP ET

Türkiye'de internette bazı sitelere sansür uygulaması yapıldı. İnternette dolaşmak istiyorsunuz fakat bu site engellendi şeklinde uyarı alıyorsunuz. Dns değiştimeden, vpn programları ile uğraşmadan, sansür internete girmenin yolları açıldı. Facebook'a neden giremiyorum, face kapandı mı, twitter neden açılmıyor gibi sorunlar artık geride kaldı.

 

Türkiye'de internette bazı sitelere sansür uygulaması yapıldı. İnternette dolaşmak istiyorsunuz fakat bu site engellendi şeklinde uyarı alıyorsunuz. Dns değiştimeden, vds programları ile uğraşmadan, sansür internete girmenin yolları açıldı.

Tanınmış internet tarayıcılardan Opera, tamamen ücretsiz ve kapasite sınırı olmayan VPN (Sanal Özel Ağ) eklentisini kullanıma sundu. Bu özellik, Opera tarayıcı içinde gömülü halde bulunuyor.

VPN’ler, kullanıcılara sınırsız olarak tüm web sitelerini ve internet servislerini kullanma olanağı veriyor. Bununla birlikte VPN kullanarak internette anonim olarak zaman geçirmek mümkün.

 

İŞTE KURULUM VE KULLANIM ŞEKLİ

Diğer tarayıcılar bu hizmeti vermiyor ve ayrıca satın almak gerekiyor. VPN hizmetini dahili olarak vermek için Opera, geçtiğimiz Mart ayında SurfEasy adlı VPN hizmet sağlayıcısını satın almıştı.

Bu hizmetten faydalanmak için Opera’nın yeni sürümünü Mac veya Windows bilgisayara indirmek gerekiyor. Sonrasında tarayıcı ayarlarından “Gizlilik ve Güvenlik” bölümüne girerek “VPN’i etkinleştir” kısmı etkin hale getiriliyor. Ücretsiz VPN hizmetini cep telefonunda kullanmak için Google Play veya App Store’dan Opera tarayıcıyı indirmek gerekiyor.