İnfluencer Ne Demek?

TAKİP ET

İnternet dünyasının son dönemlerde en çok konuşulan terimleri arasında şüphesiz influencer yer alıyor. Peki nedir bu influencer. Birçok türevi şeklinde karşımıza çıkan bu influencer çılgınlığının ne olduğuna geçmeden önce karşımıza neler şeklinde çıktığını sıralayalım.

İnfluencer Marketing

İnfluencer Agency

İnfluencer Pazarlama

Video Marketing Ajans

Game İnfluencer Marketing

Gibi pek çok türevi aslında benzer anlamlara çıkıyor. İnfluencer marketing sosyal medya platformları üzerinde yüksek takipçi oranına sahip kişilerin markalar ile yapmış olduğu anlaşmada bir ürünün tanıtımı ya da deneyimlerini takipçilerine aktardığı bir reklam stratejisidir.

İnfluencer ise sosyal medyada yüksek takipçiye sahip ve reklam çalışmasını yapan kişiye verilen addır. İnfluencer marketing çalışmalarının klasik reklam çalışmalarına göre daha çok tercih edilmesinin sebepleri arasında birçok neden yer alıyor.

Bunlardan başlıcaları ise şu şekilde.

İnfluencer marketing çalışmalarının doğrudan hedef kitleye ulaşması markaların en çok tercih etme nedenleri arasında yer alıyor. Örnekleyerek bunu açıklamak gerekirse örneğin bir mutfak malzemeleri üreten firmanın yemek tarifi üzerine sosyal medyada yayınlar yapan influencer ile çalışmalar gerçekleştirmesi başarılı ve doğrudan hedef kitleye ulaşan bir çalışma olacaktır. İnfluencer marketing çalışmalarının markalar tarafından tercih edilmesinin bir sebebi ise diğer reklam yöntemlerine göre daha düşük maliyetlerde olmasıdır.

Son dönemlerde popülerliğinin artması ile influencer marketing çalışmaları güvenilirliğini de kaybetmiş gibi gözüküyor. Ancak influencer marketing çalışmaları ülkemizde ve tüm dünyada influencer agency adındaki influencer ajansları ile yapılarak daha başarılı ve daha güvenlidir. İnfluencer ajansları sosyal medya fenomenleri ile sosyal medya üzerinde reklam çalışması gerçekleştirmek isteyen markaları bir araya getirerek en verimli ve en başarılı influencer marketing çalışmasını yapmayı hedeflemektedir.

İnfluencer marketing çalışmalarında influencerların tanıtımını yapacakları ürün ya da markalara kendi sayfaları üzerinden kendi tarzlarında aktarmaları da reklam çalışmalarının daha da başarılı ve iyi olmasını sağlamaktadır. İnfluencer agency adı ile ülkemizde ve dünya genelinde marka ve sosyal medya fenomenlerine hizmetler sunan ve bu isimleri bir araya getirip başarılı reklam çalışmaları ortaya koyan ajanslar hizmet ve çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Daha fazla bilgi ve ayrıntılar için https://www.tipeffect.com/en/ web sitesini ziyaret edit.