Google G Suite Nedir? Google G Suite Ne İşe Yarar?

TAKİP ET

Google G Suite özelliğini tanıttı. Google G Suite nedir, ne işe yarar. Google uygulamalarının adı değişti.

 

Google önemli bir duyuru olarak paylaştığı bildiride, Google Apps yani Google uygulamarını geliştirdiklerini ve ayrıca Google Apps'ında ismini değiştirdiklerini açıkladı. Google Apps'ın yeni ismi artık G Suite olarak anılacak. Google kullanıcıları yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Kuruluşunuza daha çevik bir yapı ve daha başarılı sonuçlar kazandırmayı amaç edindik ve bu amaç doğrultusunda, mekandan bağımsız ortak çalışmaları ve yenilik üretimini destekleyecek Google Apps'i geliştirdik. Şimdiyse misyonumuzu çok daha iyi yansıtan yeni bir adla karşınızdayız: G Suite.
Önümüzdeki haftalarda Yönetici konsolu, Yardım Merkezi ve faturanız gibi sıkça kullandığınız bazı yerlerde yeni adımız ve logomuzla karşılaşacaksınız. Gmail, Dokümanlar, Drive ve Takvim gibi güçlü araçları bünyesinde barındıran G Suite, yine her gün kullandığınız hepsi bir arada çözümünüz olmaya devam edecek.
Bizi G Suite'e ulaştıran bu yolculukta yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Durmaksızın daha ileriye taşıdığımız teknolojimiz, ekibinizle birlikte öğrenmeye ve büyümeye devam ediyor.

 

G SUİTE NEDİR, NE İŞE YARAR?

G Suite beş alanda diğer ürünlerden ayrılır. İşte bu nedenle araştırma firması Radicati, bulut işletme e-postası alanında G Suite'i lider olarak tanımlamıştır. Raporun özeti ilgili kaynaklarda bulunabilir.

Bir bulut lideri. Google güvenilir bulut altyapısı alanında güvenilen bir ad ve bir sektör lideri olarak tanınır.

Bulut için oluşturuldu. G Suite, BT bölümlerinin masaüstü bileşenlerinin bakımı için zaman ve para harcamalarını gerektirmeyecek şekilde tepeden tırnağa bulut tabanlı bir hizmet olarak tasarlanmıştır.

Eksiksiz bir paket. Bu pakete Google Drive ile dosya depolama ve paylaşma, Google Dokümanlar ile gerçek zamanlı ortak çalışma gerçekleştirme, Hangouts ile video toplantılar ve Gmail ile profesyonel e-posta hizmeti dahildir ve bunların hepsi fiyata dahil edilmiştir.

Tutarlılık ve kullanım kolaylığı. G Suite kullanıcıları farklı cihazlarda, işletim sistemlerinde ve tarayıcılarda aynı deneyimi yaşar ve halihazırda birçok çalışan evlerinde Google ürünlerini kullanmaktadır.

Çevrimdışı destek. Gmail, Takvim ve Google Dokümanlar kullanıcıların İnternet bağlantıları yokken içerik görüntülemelerine, düzenlemelerine ve oluşturmalarına olanak sağlar, yeniden bağlantı kurulduğunda bunlar otomatik olarak senkronize edilir.