Google Analytics Kampanya Parametreleri Eksik Hatası

TAKİP ET

Google Analytics bildirimlerinde 'Kampanya Parametreleri Eksik' hatası alıyorsanız bunun çözümü için haberimizi okumaya devam edin. Google Analytics'in verdiği izleme kodunu nereye ekleyeceğim? Sorusunun yanıtını da burada bulacaksınız.

 

Web sitenizin okunma sayılarını görmek ve online kontrol etmek için Google’nin Analytics uygulamasını kullanırız. Google’nin yönergelerine göre Analytics’in verdiği izleme kodunu nereye ekleyeceğim? Diye hayıflanıyorsanız ilk önce onu onu öğrenelim.

 

Google Analytics İzleme Kodu Nerede?

Google Analytics izleme özelliğini kurmak için Analytics izleme kimliğinize ihtiyacınız vardır. Bu, Analytics mülkünüze karşılık gelir. İzleme kimliğini bulmak için:

1.     Analytics hesabınızda oturum açın.

2.     Yönetici sekmesini seçin.

3.     HESAP sütunundaki açılır menüden bir hesap seçin.

4.     MÜLK sütunundaki açılır menüden bir mülk seçin.

5.     MÜLK altında, İzleme Bilgileri > İzleme Kodu'nu tıklayın.

 

Google Analytics İzleme Kodu Nereye Eklenir?

İzleme kodunu kopyalayın ve sitenizin ana dizininde bulunan head ve head tagları arasına kopyalayın. Bu bazı sitelerin kontrol panellerinde izleme kodu eklemeye yer vardır. Fakat bazılarında olmayabilir. Panelinde izleme kodu ekleme yeri bulunmayanlar head ve head tagları arasına ekleyebilirler.

 

Head ve head Tagları Hangi Dizinde?

Sitenizin ana dizininde head ve head taglarını görebilirsiniz. Bu ana dizin her siteye göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle head tagları main dizininde yer alır.

 

Google Analytics Kampanya Parametreleri Eksik Hatası

İzleme kodumuzu ekledik ve online olarak ziyaretçilerimizi takip ediyoruz. Fakat bir iki hafta sonra Google Analytics’te sağ üst köşede bulunan zile benzer simgede bir uyarı, bir bildirim görülüyor. Bildirimi açtınız ve ‘Google Analytics Kampanya Parametreleri Eksik’ hatası göründü. Ben tüm forumlarda aradım taradım, Google’nin yardımına baktım fakat bu hatanın çözümünü bulamadım. Uğraştım, çabaladım ve bu hatayı kendim çözdüm. Sizde bu strese, bunalıma girmeyin diye Gercektaraf.com haber sitemizde bu çözümü paylaşıyorum.

Analytics’ açın. En üste Anasayfa, Raporlama, Özelliştirme ve Yönetici sekmesini göreceksiniz. Yönetici sekmesine tıklayın.

Yönetici sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza Hesap, Mülk ve Görünüm şeklinde alt başlıklar çıkacaktır.

Mülk Başlığının altında, Mülk Ayarları yazan yere tıklayın. Sayfanın aşağılarına doğru inerken Gelişmiş Ayarlar bölümünde ki ‘Otomatik etiketlemeyi (GCLID değerleri) geçersiz kılmak için manuel etiketlemeye (UTM (Urchin Trafik İzleme) değerleri) izin ver ‘ yazının yanında ki kutucuğu seçin ve burası işaretli olsun. Yani kutucuk aktif olsun.

‘Demografi ve İlgi Alanı Raporlarını Etkinleştir’ ve ‘Geliştirilmiş bağlantı ilişkilendirme kullan’ özelliklerinin kutucuklarını aktif olarak işaretleyin. Sayfanın en altına gelerek kaydeti tıklayın.

Kaydet butonun üstündeki ‘Search Console’u ayarlayın’ butonuna tıklayarak, açılan sayfadaki alan adınıza tıklayın. Açılan sayfada sitenizi seçin ve kaydet butonuna basın.

Ardından ‘Search Console site ekle’ butonuna tıklayın. Açılan sayfada sitenizin adını işaretleyin. Hepsi bu kadar. İnşaallah size yardımcı olabilmişimdir. Yorum bölümümüze bir teşekkürü eksik etmezseniz sevinirim.