Dolandırıcılara dikkat! Google'dan arıyoruz

TAKİP ET

Son zamanlarda artan dolandırıcılıklar ile bazı kişiler Google'dan aradıklarını söyleyerek işletmelerden yıllık ödeme yapmalarını konusunda arandığı öğrenildi. Dijital Freelancer Tasarımcı Muratcan Karataş, son zamanlarda artan Google'dan arıyoruz dolandırıcılığına dikkat çekti.

SİZLERİDE ARAYABİLİRLER
Biz google'dan arıyoruz diyerek işletmeleri arıyarak  yıllık herhangi bir ücreti olmayan tamamen ücretsiz servis olan Google Benim İşletmem ve Harita Kaydı işlemleri için ödeme yapmaları konusunda ısrar ediyor. Hatta bazıları daha ileri giderek 1 yıllık, 3 yıllık kayıt tutarlarını ödemedikleri takdirde işletmelerinin resmi yollara başvuracaklarına dair tehditlere varan söylemler iletiyorlar.

TEHDİT MESAJI ATIYORLAR
Sizi telefonda arayarak Google' eklemek için konuşmalara yapıyorlar. Sizde bu konuşmadan etkileyerek "tamam yapalım" gibi söylemlerde bulunduğunuzda sizi onaylamış gibi kabul edip ve size fatura çıkardıklarını belirten bir mesaj iletiyorlar. Bu mesajda reklam ödemesi geciktiğini yasal yollara başvuracaklarını iletiyorlar.

İŞTE O MESAJ

YASAL UYARI
Reklam ödemesinin Gecikmesine
T.C YARGITAY 13.HUKUK DAIRESI ESAS 2019/37314
Alacak davasi
6098 Borc kanunu;
Sesli Onayi Kayit Altinda Olan Müsterilerimiz Ödeme Emirlerini Yerine Getirmedikleri ve yasal uyari tarafiniza ulasildigi halde ödeme alinamadigindan dolayi firmamiz sizin hakkinizda Maddi Manevi Tazminat Hakkini(FIRMAYI NITELIKLI OLARAK DOLANDIRMAK SUÇUYLA) hakkinizda resmi olarak yasal islem baslatilcaktir

GOOGLE BENİM İŞLETMEM
Google arama motoru kendi bir özelliği olan Google Benim İşletmem sayfasını gmail kullancılarına ücretsiz olarak sunmakta. Burada Google Benim İşletmem üzerinden işletmenizin temel bilgilerinin haritalara kaydedilmesi işlemidir. Bu işlemi sizin talebiniz üzerine bir aracı kurum yapmadığı takdirde herhangi bir ücret söz konusu değildir.

İŞLETMENİZİ GOOGLE'A EKLEYİN
Google benim işletmem araması ile Gmail oturumu açarak, işletmem hesabına erişebiliyorsunuz. Google'da işletmenizi haritalara ekleyebilirsiniz. Burada kendi işletmenize ait bilgilere girerek müşterilerinizin sizi bulmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz kampanyada oluşturup ücretsiz olarak reklamınızı yapabilirsiniz.