Çinliler ele geçirdi, Amerikalılar ağlıyor

TAKİP ET

Akıllı telefon satışlarında dünya genelinde yaşanan düşüş, 2019 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. Bu yılın ilk çeyreğinde Apple'ın iPhone satışları yüzde 32 gerilerken, Huawei ise satışlarını yıllık bazda yüzde 50 artırmayı başardı. En büyük 10 telefon üreticisinin 7'si Çin'den, 2'si Güney Kore'den ve sadece 1'i ABD'den çıktı. İşte akıllı telefon pazarındaki son durum...

Habertürk'ün haberine göre küresel akıllı telefon pazarı, 2019 yılına da küçülerek başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde global ölçekte telefon satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.3 geriledi. 2019’un ilk 3 ayında toplam 323.8 milyon adet telefon satılan pazarda, en büyük 5 üreticinin 4’ünün satışları daralmaya devam ederken; Çinli marka Huawei, yıllık bazda satış adetlerini artırabilen tek üretici oldu.

Araştırma şirketi olan IHS Markit’in açıkladığı “2019 1. Çeyrek Küresel Telefon Pazarı” verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde Samsung’un küresel telefon satışları yüzde 9, Apple’ın yüzde 16 düşerken; Huawei’in yıllık bazda satış adetleri yüzde 50 arttı. Bu artışla Huawei, pazarda ikinciliği tekrar Apple’dan geri aldı.

Küresel akıllı telefon pazarında Samsung halen yüzde 22’lik payla birinci konumdayken, ikinci Huawei’nin pazar payı bir yılda yüzde 11’den yüzde 18’e çıktı. Apple’ın pazardaki payı ise son bir yılda yüzde 15’ten yüzde 14’e geriledi.