Yumurta Donasyonu ile Gebelik Şansını Artırmak

TAKİP ET

Kadınlarda birçok farklı nedenden dolayı yumurta gelişimi olmayabilmektedir. Özellikle genetik problemlerden dolayı, yumurta gelişimi yaşamayan kişi sayısı bir hayli yüksek. Yumurta donasyonu ise, bu tip yumurta gelişiminin olmadığı durumlarda kadınların gebe kalabilmeleri için uygulanan bir yöntem olmaktadır.

Yumurta donasyonu işleminde, en temel sistem bir donörden yumurta bağışının yapılmasına dayanmaktadır. Yumurta donasyonu işlemi son zamanların en çok konuşulan ve en popüler uygulamalarından bir tanesi haline gelmiştir. Bu noktada Kıbrıs tüp bebek merkezlerinin de önemli çalışmalar yaptıklarını söylemek mümkün. Özellikle donör seçimi konusunda, son derece profesyonel adımlar atılması gerektiğinden dolayı Kıbrıs tüp bebek merkezleri bu noktada bir adım daha öne geçmektedirler.

Yumurta donasyonu yönteminde donör seçimi yapılırken kadının ya da babanın kan grubu ile aynı olan bağışçılar seçilmesine dikkat edilir. Aynı zamanda donörlerin fiziksel olarak da benzerlik sağlamaları son derece önemlidir.

Yumurta Donasyonu Uygulaması Hangi Durumlarda Uygulanır?

Yumurta donasyonu uygulamasında, donörden alınan yumurtaların kadının eşinin spermiyle döllenmesi gerekmektedir. Bu döllenme işlemi laboratuvar ortamında gerçekleşeceği için, tüp bebek merkezlerinin bu ortamlarının son derece steril olması gerekir. Bu noktada Kıbrıs tüp bebek merkezlerinin son derece titiz ve özenli çalışmalar yürüttüklerini söylemek mümkün. Döllenme işlemi gerçekleştirildikten sonra, genellikle 3. veya 5. günden sonra anne adayına transfer edilmektedir.

Yumurta donasyonu, çok eski zamanlardan bu yana insanların sıklıkla başvurmakta oldukları bir yöntem olsa dahi son zamanlarda popülerliğini bir hayli artırmıştır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle yenilenen bu yöntemin başarı oranlarında da ciddi seviyede artışlar görülmektedir. Başarı oranları yüksek bir merkezde yumurta donasyonu uygulamasını gerçekleştirmek isteyenler Cyprus IVF ile de sık sık iletişime geçmektedirler.

Yumurta donasyonu her geçen gün gelişim gösterdikçe, kimlerin bu yöntemi uygulayabilecekleri de merak konusu olmaktadır. Bundan dolayı da özellikle menopoza girmiş veya yumurta üretimi durmuş olan kadınların bu yönteme sıklıkla başvurduklarını söylemekte fayda var. Aynı zamanda birçok daha farklı sebepten dolayı yumurta donasyonu ile çocuk sahibi olan çiftler bulunuyor.

Yumurta Donasyonu Yönteminin Ücretleri Nedir?

Yumurta donasyonu ile gebe kalmak isteyenler bu yöntemin ücretlerini de merak edebiliyorlar. Yumurta donasyonu işleminde belirlnen temel bir fiyat olmamakla birlikte, bu fiyatlar çiftlerde gerekli kontroller yapıldıktan sonra netleşmektedir. Bu nedenle de güvenilir bir Kıbrıs tüp bebek merkezi ile yumurta donasyonu hakkında iletişime geçmek ve fiyatları öğrenmek en mantıklı yöntem oluyor. Yumurta donasyonu yönteminin fiyatları ve diğer önemli detayları öğrenmek isteyenler https://www.cyprusivf.net/yumurta_donasyonu/ internet adresini de ziyaret edebilirler.