Yeminli tercüme fiyatları

TAKİP ET

Tercümanlık bürolarının verdiği hizmetlerden biri de yeminli tercümanlık hizmetidir. Yeminli tercümeler, genellikle yurt dışına giden vatandaşlardan istenen resmi belgeler için talep edilmektedir.

Tercümanlık bürolarında yeminli tercüme fiyatları, kaynak dile ve çevirinin niteliğine göre değişmektedir. Yurt dışında oturma izni, şirket kurma, evlenme gibi yasal işlemler için yeminli tercümeler yaptırılması gerekir. Yeminli tercümeler ise sadece yeminli tercümanlar tarafından yapılabilmektedir. Devlet daireleri, konsolosluklar, bankalar, üniversiteler, evlenme dairesi gibi kurumlardan istenen belgelerin noterde onaylatılması gerekir. Bu belgelere çevirinin doğru olduğunu onaylamak için yeminli tercüman tarafından mühür basılır. Yeminli tercümanın onayladığı her çeviri, resmi belge niteliği kazanmaktadır. Tercüme bürolarına yaptırılan yeminli tercümanlık fiyatlarına genellikle noter masrafları da dâhil edilmektedir.

Noter onaylı tercüme fiyatları

Yeminli tercümeler, noter onaylı tercümeler olarak da bilinmektedir. Noter onaylı tercüme fiyatları belgenin sayfa sayısına, kaynak dile ve metnin konusuna göre değişiklik gösterir. Noter onaylı tercümeler, yeminli tercümanın kaşe basıp imzaladığı çevirilerdir. Bu çeviriler, noterde yeminli tercüman tarafından onaylanan ve tasdik edilen belgelerdir. Her tercüman, yeminli tercüman değildir. Yeminli tercüman olmanın bazı koşulları vardır. Bu koşullar; tercümanın hizmet vereceği dille ilgili bir bölümden lisans derecesinde mezun olması, bu dili yeterli derecede bildiğini kanıtlayan yeterlilik belgesine sahip olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, noter huzurunda yemin etmesidir. Yeminli tercümanlıkta en önemli husus, çevirilerde terminoloji bilgisine sahip olmaktır. Bir dilden diğer bir dile çevirmenlik yaparken en uygun terminolojiyi kullanmak çok önemlidir. Terminoloji hataları, yeminli tercümanlıkta hukuksal problemlere yol açabilmektedir. Bu alanda diğer önemli bir husus ise zaman konusudur. Tercümeler yeminli tercüman tarafından belirtilen süre içinde teslim edilmelidir. Bu yüzden yeminli tercümelerin deneyimli ve profesyonel tercümanlık bürolarına yaptırılması gerekmektedir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.