Varis Tedavisi Süreci

TAKİP ET

Kişiler damarlarının şişmesi, bükülmesi sonucunda varis problemiyle karşı karşıya kalırlar. Kadınlarda ve yaşlılarda daha fazla görülen bu varis yürüme gibi aktivitelerde problem yaratırken kişinin oturduğu vakit bile ağrı duymasına sebep olur. Bu sebeple varis sorunuyla karşı karşıya olan kişilerin vakit kaybetmeden tedavi görmesi gerekecektir.

Birçok kişi varis çorabıyla varisin önüne geçmeye çalışır. Fakat bu hem geçici bir çözümken çok da sağlıklı bir çözüm yöntemi değildir. Çünkü varis ayağı çok sıkar. Belki çorap ayaktayken varisten dolayı oluşan ağrılar gitse de aşırı terleme ve ayağın şişmesi gibi sorunlarla karşı karşıya gelmek mümkündür. Günümüzde 5 dakika gibi kısa bir süre içinde varis tedavisi olmak mümkünken bu tür yöntemlerle hastalığı ertelememek gerekir.

Varis Kimlerde Daha Sık Görülür?

Varisin görülmesi için birçok sebep bulunmaktadır. Fakat varisin en sık görüldüğü kişiler ailesinde de bu tarz sorunları yaşayan kişilerdir. Bu sebeple varise genetik bir hastalık demek doğru olacaktır.

Bunun yanı sıra kilo problemi yaşayan kişilerde, yaşlılarda, hamilelerde, sigara içenlerde ve sürekli ayakta kalmak zorunda kalan kişilerde varis daha sık bir şekilde görülmektedir. Bu hastalık kadınlarda %40'lık bir sıklıkla görülürken erkeklerde bu oran %25'tir ve genelde yaşlılarda da görülse her yaş grubunda görüldüğü söylenebilir.

Ameliyatsız Bir Şekilde Varis Tedavisi

Varis için ameliyat gerekli değildir. Muayene ortamında 5 dakika gibi kısa bir süre içinde kişilerin varis problemi ortadan kalkacaktır. Bu sebeple varis problemi yaşayan kişiler tedaviyi geciktirmemelidir.

Ameliyatsız varis tedavisi denildiği vakit akla ilk gelen yöntem köpük tedavisidir. Köpük tedavisi genel olarak kalın damarlarda kullanılan bir yöntemdir. Hastalıklı damarlar tespit edilip bu damarlara iğne yapılır. Bu tedavi yöntemi varis sayısına göre 1-5 dakika arasında yapılmaktadır.

Bir diğer yöntem de lazer yöntemidir. Sorunlu damarların lazerle kapatılmasıdır, sağlıklı damarlara hiçbir şekilde dokunulmayacaktır. Bu tedavi yöntemlerinin hepsi oldukça güvenilir yöntemlerdir. Bu tedavileri gören kişiler 1 hafta içinde tamamen sağlıklı bir şekilde yürüyecek ve hiçbir şekilde ağrı, sızı, kaşınma gibi durumlarla karşı karşıya kalmayacaklardır.