Soğuk Lipoliz Yöntemi İle Estetik Görünüme Ulaşmak

TAKİP ET

Estetik uzmanları, estetik bir görünüme ulaşmak adına farklı farklı yöntemleri tavsiye etmektedir. Bu tavsiyelerden bazıları düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme olsa da, bu yöntemlerin bazı durumlarda istenilen verime ulaşılmadığı bilinmektedir. Bu nedenle çoğu kişi cerrahi bir müdahale gerektirmeyen Soğuk Lipoliz yöntemine tercih ediyor.

Soğuk Lipoliz nedir?

Sorusunun cevabını arayan pek çok kişi vardır. Modern teknolojinin kullanılarak bölgesel zayıflama işlemi yapılabilen Soğuk Lipoliz yöntemi, istenmeyen bölgesel yağların özel olarak geliştirilmiş olan başlığının içine vakumlanarak -8 derecede dondurulup kontrollü bir şekilde yağ hücrelerinin öldürülerek tedavi edilmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. 

Soğuk Lipoliz İşe Yarıyor mu?

Soğuk Lipoliz işe yarıyor mu? sorusunun cevabına; vereceğimiz açıklamalar sayesinde ulaşabilirsiniz. Soğuk Lipoliz ile kilo vermek isteyen kişiler belirli bir oranda yağ fazlasına sahip olmaları halinde bu tedavi yönteminden yararlanabiliyorlar. Soğuk Lipoliz uygulaması sayesinden belirlenen bölgede yağ hücresi öldürülür ve estetik bir görüntü kazandırılır. Yağ oranı normalin biraz üstünde olan kişilerde, yöntem yeterli olurken daha fazla yağ oranına sahip kişiler; Soğuk Lipoliz yöntemiyle birlikte düzenli diyet programları ve egzersiz programlarından yararlanabilirler. Bu sayede Soğuk Lipoliz yönteminin etkisi uzun süre boyunca korunmaktadır.  Düzenli diyet programları ve egzersiz programlarından yararlanarak bölgesel incelme ve zayıflama bakımından istediğiniz estetik görünüme ulaşabilirsiniz.

İstenilen estetik görüntüye ulaşabilmek için alternatif yöntemler tek başına yeterli olmayacağı gibi yağ oranının fazla olduğu durumlarda tek başına Soğuk Lipoliz yöntemi de istenilen sonucu vermeyecektir. Bu nedenle uzman doktorunuz tarafından veya kişisel olarak planlanan egzersiz ve beslenme programlarına tedavi sonrasında devam edilmesi oldukça önemlidir.

Soğuk Lipoliz Vücuda Zarar Verir mi?

Soğuk Lipoliz yaptıranlar, hassasiyete bağlı olarak işlem sırasında veya sonrası bazı yan etkiler ile karşılaşabilmektedirler. Ancak bu yan etkiler oldukça kısa bir süre sonra etkisini yitirerek ortadan kaybolmaktadırlar. Diğer cerrahi yöntemlere göre ciddi bir yan etki bırakmayan Soğuk Lipoliz yönteminin işlem sırasında veya sonrasında ortaya çıkarabileceği yan etkiler şu şekildedir. 

İshal

Kaşıntı 

Ağrı veya Kramp

İşlemin uygulandığı bölgede kızarıklık

Kas sertleşmesi

İşlemin uygulandığı bölgede soğuk yanığı 

Soğuk Lipoliz Yönteminin Sıklıkla Kullanıldığı Bölgeler 

Cerrahi bir işlem gerektirmeyen Soğuk Lipoliz yöntemi yağ oranının fazla olduğu birçok bölgede uygulanabilmektedir. Bu sayede belirlenen bölgede yağ hücresine kontrollü bir şekilde zarar verilir ve ölmesi sağlanır. FDA onaylı cihaz sayesinde bu işlemin oldukça güvenilir bir işlem olduğunu söylemek mümkündür. Soğuk Lipoliz yönteminin sıklıkla kullanıldığı bölgeler; Karın, Kalça, Bacak, Bacak içi, Basen, Karın yan yağları (simit bölgesi), Sırt (sutyen altı bölgesi), Diz üstü, Baldır ve Kol bölgesi olmaktadır.  Soğuk Lipoliz yöntemi yağlanmanın gerçekleştiği en zor bölgelerde bile etkili sonuçlar alınabilmektedir. Dengeli beslenme ve spor yapılması bu tedaviden alınan sonuçları kalıcı bir hale getirecektir. Yağlanma durumuna da bağlı olarak birkaç seans ile istenilen görünüme kavuşmak oldukça mümkündür.

Soğuk Lipoliz Yönteminin Uygulanması Oldukça Kolay!

Ortalama olarak 30 veya 60 dakika sürebilen işlemde, vücutta birçok farlı bölgede bulunan kas üstü yağ dokusuna etki eden bir tedavi uygulanır. Hiçbir şekilde ağrı veya acı hissetmeksizin yağ hücrelerinde meydana gelen zarar sayesinde hücrelerin parçalanması sağlanır. Uygulama anında cildi koruyabilmek için bir jel yardımı ile cihaz bağlanır ve uygulama başlar. İki hafta bekleyişin ardından vücut yağ hücrelerini doğal yolla vücuttan atmaya başlamaktadır.

Fazla yağlarından şikâyetçi olan kişiler, İstanbul'da soğuk lipoliz hizmetini veren CoolClinic’e ulaşabilir veya internet adresi üzerinden (https://www.coolclinic.com.tr/) iletişime geçmek mümkündür. Aynı zamanda sitede bulunan ''Ücretsiz Danışma'' bölümünden iletişime de geçerek bilgi ve randevu alınabilir.