Sıvı Çivi Nasıl Kullanılır?

TAKİP ET

Sıvı çivi ahşap ve metal aksamı olan ürünlerin birbiriyle güçlü bir şekilde yapıştırılmasında kullanılır. Çok amaçlı bir yapıştırıcı olan bu ürünler endüstriyel ürünlerin yapışmasında çok etkili bir sonuç verir. En iyi metal ve çelik yapıştırıcılar arasında gösterilir. Poliüretan bazlı yapıya sahip olan özel formüllü bu yapıştırıcı yeni nesil montaj yapıştırıcısı olarak kullanılır. Genellikle başka metallerden üretilen ürün ve mobilyaların parçalarını yapıştırırken etkili sonuçlar sunar. Kullanıldığı alanda çok yüksek dayanıklılığı vardır.

Sıvı çivi kullanırken öncelikle işlem yapacağınız yüzeyi temizlemelisiniz. İşlem yapılacak yüzeyde tam temizlik yapılmadan yapıştırma işleminden yüksek verim alamazsınız. Daha sonra yapıştıracağınız alana çivi yapıştırıcıyı açarak kullanabilirsiniz.

Bu yapıştırıcı aynı silikon gibi uygulanır. Uygulaması sırasında ucunu silikon makinesinde kullanılabilecek şekilde kesmelisiniz. Ürünü uygulayacağınız alana sürdükten sonra bir süre bastırmalı ve sonrasında yapışmasını beklemelisiniz.
Sıvı çivi yapıştırıcılar ahşap ürünlerin metal aksamlarını yapıştırmada çok etkili sonuçlar verir. Uygulandığı alanda kuruduktan sonra çok yüksek yapışma mukavemeti söz konusudur. Uygulandığı alanda sağlam bir şekilde kullanılabilir.

Sıvı Çivi Özellikleri Nelerdir?

Sıvı çivi özellikleri arasında kürleşme hızlının çok çabuk olması geliyor. Yani yapıştırdığınız zaman çok kısa bir süre içinde işlevini yerine getirebilir. Çok amaçlı bir yapıştırıcı olarak kullanılabilir. BU ürün poliüretan bazlı olarak üretilir. Bu özelliği sayesinde kullanıldığı alanda çok güçlü bir yapışma sağlar.

Bu yapıştırıcıyı uyguladıktan sonra 15 dakika kadar bir pres yaparsanız en yüksek yapışma performansını alabilirsiniz. Sıvı çivi yapıştırıcılar tiksotropik olarak üretilir. Böylece dik yüzeylerde dahi akma şikayetleri olmadan kolayca yapıştırma işlemi yapılabilir. Şeffaf renge sahip bu ürün farklı türde çok sayıda malzemeyi de birbirine yapıştırabilir. Su, nem ve sıcak gibi durumlardan etkilenmeyen bir yapıştırıcıdır. Uygulandığı alanda boşlukları kapatır. Ayrıca solvent ve uçucu gaz yapısında bulunmaz.

Sıvı çivi havayla temasa geçtiği anda çok hızlı bir şekilde kürleşmeye başlar. Kullanıldığı alanda çok güçlü bir yapışma etkisi sağlar. Farklı amaçlar için kullanılabilir. Bu ürünün tutkal ya da diğer yapıştırıcılara göre en büyük avantajın uygulandığı ürünlerde uzun süre presleme gerektirmemesidir. 15 dakika kadar bir presleme işlemi yaptıktan sonra en yüksek yapışma performansını elde etmek mümkündür. Farklı yüzeylerde etkili yapıştırma için sıvı çivi yapıştırıcıyı kullanabilirsiniz.

Sıvı Çivi Kullanım Alanları

Sıvı çivi yapıştırıcılar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu yapıştırıcılar özel bir formüle sahiptir ve hava ile temas ettiğinde çok kısa süre içinde kürleşebilir. Bu sayede inşaat ve montaj işlemlerinde yoğun olarak tercih edilirler. Mobilya sektöründe de çok tercih edilen bir yapıştırıcı türüdür.

Ahşap, plastik, metal, cam gibi materyallerin ahşap yüzeylere yapıştırılmasında çok güçlü bir etki sağlayabilir. Ayrıca inşaatlardaki tadilat ve tamirat işlemlerinde de kullanılabilir. Günümüzde sıvı çivi kullanım alanları arasında metal malzemeye sahip ürünlerin imalatı da bulunuyor.

Yat, tekne imalatı gibi alanlarda da suya karşı dayanıklı yapısıyla üstün bir yapışma sağlar. Mobilya sektöründe de her türlü üründe kullanılabilir. Sıvı çiviler dış mekan peyzaj çalışmalarında da yoğun olarak kullanılır.

Sıvı Çivi Fiyatları

Sıvı çivi fiyatları için ürünün markası ve boyutu, içeriği gibi özelliklere bakmak gerekiyor. Bu yapıştırıcılar diğer ürünlerin aksine çok kısa bir süre presleme yaptıktan sonra birçok yapıştırıcı türünden daha güçlü bir yapıştırma performansı sağlar. Bu ürün fiyat performans açısından çok ekonomik bir yapıştırıcı türüdür. Sıvı çivi fiyatları arasında karşılaştırma yapmak ve ürün bilgisi almak için https://www.betakimya.com.tr/urun/19/apel-pu-sivi-civi adresini ziyaret edebilirsiniz.