Seslendirme Nedir? 2021 Seslendirme Fiyatları

TAKİP ET

Seslendirme; dijital mecrada yayınlanacak herhangi bir yapım işinin metinlerinin bir seslendirme sanatçısı tarafından profesyonel bir stüdyo ortamında belli kurallar dahilinde (tonlama, vurgu, diksiyon gibi) konuşmaya çevrilmesidir.

Seslendirme sanatının tarihi 1923'e Amerikalı Warner kardeşlere dayanır. Filmlerin sessiz çekildiği dönemlerde Warner kardeşler bunun bir problem olduğunu düşündüler ve büyük bir girişimle bir sesli film çekebilmek adına şirketlerini açtılar. Her sanatçının sesi ekrana uygun değildi veya filmleri başka dillere de çevirmek istediler. Bu da seslendirme sanatının önünü açtı. Seslendirme fiyatları sanatçıların kendisi tarafından belirleniyor. Ülkemizde her bütçeye uygun seslendirme hizmeti almak mümkün. Seslendirme sanatında zaman zaman İsveçle yarışsa da Türkiye en çok öne çıkan ülke olarak biliniyor.

Kimler Seslendirme Sanatçısı Olabilir?

Son zamanlarda dizi ve film sektörlerindeki hızlı gelişme ve buna bağlı olarak vizyondaki film sayısı günden güne arttı. Bu da seslendirme mesleğinin önünü açtı. Dizi ve filmlerin başka ülkelere ihraç edilmesi seslendirme sanatçılarına olan ihtiyacı arttırdı. Çok keyifli olmasının yanı sıra ciddi kazançlar elde ettirebilen bu mesleği biraz daha yakından inceleyelim.

Eğer dikkat çekici bir ses tonunuz varsa bu alanda ilerleyebilirsiniz demektir. Toplumumuzda seslendirme sanatı tiyatro öğrencileri tarafından yapılır gibi bir algı olsa da tiyatro öğrencisi olmayan pek çok kıymetli seslendirme sanatçımız var. Seslendirme yapmak için çok düzgün bir diksiyona ihtiyaç duyulmakta. Ses niteliği seslendirme sanatçılarını kaygılandırmaması gereken bir durum. Günlük hayatta birçok farklı sesle karşılaşırız ve günlük hayatı yansıttığı için sinema filmlerinde de her türlü sese ihtiyaç duyulmakta. Seslendirme sanatçısı olmak için sadece yetenek yeterli değil, yeteneği eğitimin desteklemesi de şart.

2021 Seslendirme Fiyatları Nasıl?

Seslendirme dediğimizde Akla ilk Voicebros geliyor. Voicebros Türkiye'de 1. Dünya'da 2. Seslendirme şirketi olarak dikkat çekiyor. Voicebros'ta güncel fiyatları incelediğimizde her bütçeye uygun bir seslendirme hizmetinin verilebileceğini söylemek mümkün. Site seslendirme sanatçılarının ve müşterilerin kayıt olup birbirlerini bulması şeklinde çalışıyor. Platformda herkes kendi ihtiyaçları doğrultusunda bireylerle eşleşiyor. Fiyatları sanatçılar verecekleri hizmete göre kendileri belirliyorlar. Voicebros sanatçıyı ve müşteriye güvence altına alacak yöntemlerle herkesin memnun kalmasını sağlıyor.