Radyo-Frekans İle Ameliyatsız İz Kalmadan Ben Tedavisi

TAKİP ET

Cilt hastalıkları üzerinde çeşitli rahatsızlıklar ya da izler meydana gelebiliyor. Bu oluşumların başında da et benleri geliyor. Et benleri çok büyük zararları olmasa da bazı türleri ciddi riskler taşıyabilen oluşumlardır. Hem cilt üzerinde hoş durmaması hem de zaman zaman kaşıntıya neden olması insanların bu benlerden kurtulmak istemesine neden olabiliyor.

Genel cerrahi uzmanı alanında olan et benlerinin alınmasında birçok farklı tedavi yöntemi vardır. Bu tedavi yöntemleri arasında insanlar genelde ameliyata çok sıcak bakmıyorlar. Ancak günümüzde ameliyatsız ben alma tedavisi yapılıyor ve oldukça kısa sürede tüm işlem tamamlanıyor. 

Benler Tehlikeli Oluşumlar Mıdır?

Benler her ne kadar zararsız oluşumlar gibi görünse de bazı durumlarda risk taşıması insanları tedavi olmaya itmektedir. Benler şu durumlarda risk taşıyabiliyor:

Daha önce oluşmuş olan ben üzerinde bir renk değişimi yaşanmışsa

Benin boyutlarında aşırı büyüme olmuşsa ve bu kısa sürede gerçekleşmiş ise

Benin yüzeyinde girintili çıkıntılı bir yüzey oluşmaya başlamışsa

Çevresinde kaşıntı, kanama ve yara oluşumu başlamışsa

Benin yüzeyinde bozulmalar meydana gelmişse

Mutlaka doktora başvurulmalı ve gerekli ben tedavisi uygulanmalıdır. Ben tedavisinde farklı teknikler uygulanıyor ve bu teknikler sayesinde cilt yüzeyinde oluşan benler çoğalma göstermeden temizlenmiş oluyor.

Radyo Frekans Yöntemi İle Ben Tedavisi

Ben tedavisinde kullanılan en iyi yöntemlerden birisi radyofreksans yöntemidir. Radyo frekans yönteminin birçok önemli avantajı vardır. Öncelikle ameliyatsız bir ben tedavisidir. Bu yöntem sayesinde benin alındığı yerde hiçbir şekilde iz kalma riski bulunmuyor.  Radyo frekans yardımı ile alınan benler buharlaşarak kaybolur. Bu uygulama esnasında herhangi bir şekilde uyuşturma işlemi yapılmıyor. Ben tedavisinde en pratik yöntemlerden biridir. İzmir kliniği imkânları dâhilinde Op. Dr. Altan Karan bu konuda insanlara ben tedavisi yapıyor.  

Ben Alındıktan Sonra İz Kalır Mı?

Ben tedavisi sonrasında yapılan uygulamaya göre işlem yapılan bölgede herhangi bir uygulama ya da ben izi kalmıyor. Hemen her bölgeye rahatlıkla uygulanabilen radyo frekans yönteminin en önemli avantajı da uygulama sonrasında kişilerde ben izinin kalmamasıdır. Bir diğer merak edilen konu ise alınan benin yerinde başka bir benin çıkma ihtimalidir. Alınan benin yerine yeniden ben çıkması ihtimali çok düşüktür. Ancak ben kendini yeniliyorsa bu durumun uzman doktor tarafından araştırılması da önemli bir konudur.