Perkotek Otopark Bariyeri

TAKİP ET

Otopark bariyer sistemi motorlu taşıtların geçişlerini kontrol altına almak için kullanılan, mekanik ve elektronik aksamlardan oluşan sistemdir. Perkotek otopark sistemi sayesinde motorlu taşıtların giriş çıkışlarını sınırlayabilir, saat aralığında geçişini sağlayabilir, birden fazla aracı varsa aynı anda otoparka giriş sayısını yardımcı sistemlerle sınırlayabilirsiniz.

Otopark bariyeri nedir?
Otopark bariyer sistemi motorlu taşıtların geçişlerini kontrol altına almak için kullanılan, mekanik ve elektronik aksamlardan oluşan sistemdir. Perkotek otopark sistemi sayesinde motorlu taşıtların giriş çıkışlarını sınırlayabilir, saat aralığında geçişini sağlayabilir, birden fazla aracı varsa aynı anda otoparka giriş sayısını yardımcı sistemlerle sınırlayabilirsiniz.


Otopark bariyerin avantajları?
Perkotek otopark bariyer sisteminin avantajı yabancı araçların otoparka girişini engelleme ve otopark güvenlik kontrolünü rahatça yapabilmemizdir. Otopark bariyeri sisteminin bir avantajı da otopark girişi için güvenlik görevlisine gerek kalmamasıdır.


Otopark bariyeri nerelerde kullanılır?
Otopark bariyeri motorlu araçların geçişlerini kontrol etmek için her alanda kullanılabilir. Bunların bazıları site, avm, hastane, devlet dairesi gibi yerlerin otoparklarında, inşaat şantiyelerinde, karayolları hızlı geçiş sisteminde, stadyum gibi yerlerde kullanılmaktadır.


Otopark bariyeri hangi sistemlerle kullanılabilir?
Otopark bariyer sistemi basit bir buton modülüyle veya kumandayla kullanılabilmektedir. Otopark bariyeri dilerseniz yüz tanıma cihazı, parmak okuma cihazı veya kartlı geçiş sistemi cihazlarına bağlayarak da kullanılabilmektedir. Otopark bariyerini OGS (otomatik geçiş sistemi) ve HGS (hızlı geçiş sistemi) ile de kullanmak mümkündür. Otopark bariyeri plaka tanıma sistemlerine bağlanarak da kullanmak mümkündür.


Turnike sistemi nedir?
Turnike sistemi kişilerin belirli bir alana giriş ve çıkışını kontrol etmek için kullanılan mekanik ve elektronik aksamdan oluşan sistemdir. Kullanım alanına ve ihtiyaca göre farklı modelleri bulunmaktadır. Genel olarak 220 V enerji ile çalışmaktadır. Sadece mekanik olan modellerde ise herhangi bir elektriğe ihtiyaç duyulmamaktadır.


Turnike sistemleri bir buton aracılığıyla kullanılabilir veya üzerine tetik veren herhangi bir cihaz bağlantısıyla kullanılabilmektedir. Turnike sistemine yüz tanıma sistemi, parmak izi cihazı, yüz tanıma cihazı gibi cihazları monte ederek kullanabiliriz. Bu cihazlarla birlikte yardımcı programlar kullanabiliriz. Örneğin personel devam kontrol yazılımı, Access kontrol yazılımı, üye takip yazımı, tuvalet takip programı gibi programlarla kişilerin geçişlerini kontrol edebiliriz. Personel devam kontrol yazılımı ile personellerin işe giriş çıkış saatlerini kontrol edebilir maaş hesaplama işlemi yapabiliriz. Access kontrol yazılımı ile kişilerin giriş çıkışlarını sınırlandırabilir, saat aralığı vererek belirtilen saatlerde geçişlerine olanak tanıyabiliriz. Mesela bu sistemi havuz girişi gibi giriş saatleri sınırlı olan yerlerde turnike sistemi le kullanmak mümkündür.
Ofislerde istenilen kapılardan geçişini sağlayabilir veya sınırlandırma yapabiliriz. Tuvalet takip yazılımı ile personelin molalarını takip edip kesinti yapabilirsiniz. Bu kesintileri personel takip sistemine aktarabilirsiniz. Böylelikle mola harici eksik çalışmaların kesintisi kolaylıkla yapılmış olur. Turnike sistemi sayesinde dilenirse mola harici geçişler yasaklanabilir.


Turnike sistemi nerelerde kullanılır?
Turnike sistemi insan geçişlerini kullanmak amacıyla tüm şirket, ofis, plaza, fabrika, hastane, stadyum, devlet daireleri, site, spor salonu, havuz gibi yerlerde kullanılmaktadır.


Turnike modelleri nelerdir?
Turnikelerin kullanım alanına göre farklı modeller kullanılabiliriz. 3 kollu bel turnikesi genel olarak fabrika gibi yoğun kullanımı olan yerlerde kullanılır. Hızlı geçiş turnikesi plaza gibi yerlerde görsel açıdan çok daha şık olduğu için tercih edilmektedir. Boy turnikesi genelde stadyum gibi yerlerde kullanılmaktadır. Vip turnikesi ise vip geçişlerde, apartman girişlerinde daha geniş geçiş alanı sağlamak için veya tekerlekli sandalye geçişleri için kullanılmaktadır. Kelebek turnike genelde market gibi yerlerde kullanılan tek tarafa geçiş veren turnikedir.


X ray cihazı nedir?
X ray cihazı güvenlik amaçlı kullanılan, kişilerin yanlarında taşıdıkları valiz veya çanta gibi şeylerin içini görmemizi sağlayan komplike bir elektronik sistemdir. X ray cihazı genelde hava alanı, spor salonu, alışveriş merkezi, toplantı salonları, oteller ve benzeri yerlerde kullanılan sistemdir. İhtiyaca göre farklı ebatlarda bagaj girişi bulunmaktadır.