PERKOTEK AVAX TURNİKE SİSTEMİ

TAKİP ET

Turnike sistemi nedir?

Turnike sistemleri de otopark bariyer sistemine oldukça benzemektedir. Otopark bariyer sistemleri araç kontrollerini sağlarken, Turnike sistemleri yayaların geçiş kontrollerini sağlamaktadır. Belirli bir bölgeye giriş çıkış yapacak kişilerin kontrolünü sağlayabilmektesiniz. Sadece tanımlanan kişilere geçiş yetkisi verebilir, bölgenin sadece yetkili kişilerin giriş ve çıkış yapmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra giriş çıkış saatlerini Access Kontrol Programından online olarak geçişleri görebilir, veriyi saklayabilir gerektiğin de raporlayabilirsiniz.

Turnike sistemleri nerelerde kullanılır?

Yaşadığımız sitelere giriş-çıkışta, AVM’lere girerken, işyerlerinde, plazalarda, üniversitelerde, yemekhane gibi yerlerde hayatımızın bir bölümün de kesinlikle karşımıza çıkmaktadır. Artık marketlerde bile turnike sistemleri görülmektedir. 

Turnike sistemleri nelerdir?

Tripod Turnike Sistemi, Hızlı Geçiş Turnike Sistemi, Boy Turnike Sistemleri ve Engelli Turnike Sistemleri mevcuttur.  Firmamız da  turnike fiyatları uygun olmakla birlikte turnike sistemlerine göre değişiklik göstermektedir. Firmamız 81 il de hizmet vermekte olup 64 ülkeye de ihracat etmektedir.

Otel kilit sistemi nedir?

Otel kilit sistemi, otel kilit cihazları ile misafirlerin kendilerini güvende hissetmesini sağlayan sağlam yapılı ve akıllı cihazlardır. Otel kilit sistemlerinde kullanılan cihazlar kişilerin kendilerine yazılım vasıtasıyla 2-3 saniye gibi kısa sürede tanıtılıp verilen kartlarla pratik bir şekilde kendilerine tahsis edilen odalara girişlerini sağlayabilmekteler.

Otel kilit sistemleri nerelerde kullanılır?

Otel kilit sistemlerinin kullanım alanları oldukça geniştir. Oteller, butik oteller, tatil köylerinde, pansiyonlar, ofis kiralama hizmeti veren kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan misafirhaneler kullanım alanlarına örnek olarak verilebilmektedir.

Otel kilit sistemlerinin çalışma mantığı ve kullanımları nasıl?

Sistemde ki bir bilgisayara kurulumu yapılan program bu bilgisayara bağlı bulunan ve USB portundan haberleşen kodlayıcı cihaz ile Temic kart veya Mifare kartlar kodlanarak müşterilere verilmektedir. Kişilere oda girişlerinde bulunan otel kilit sistemlerinde kullanabilmeleri için birden fazla kart verilebilmektedir. Misafirlik süresi bittiğinde kart verilen misafir, kartı işletmeye teslim ettiğinde bu kartlar tekrardan tanıtılarak yeni bir misafire verilebilir. Kodlanan kartlar oda içerisinde bulunan Energy Saver cihazlarının enerji tasarrufu yapılması hususunda kullanılabilmektedir. Misafirlere kodlanıp verilen bu kartları kilidin okuma ünitesine yaklaştırması yeterli olmaktadır. Misafirler verilen kartlarla kendilerine tahsis edilen odalara sorunsuz ve hızlı bir şekilde girebilir, oda içerisinde ki Energy Saver ile elektrikle çalışan klima, buzdolabı, televizyon ve ışıklandırma tesisatlarının kontrolünü yapabilmektedirler.

Otel kilit sistemlerinde kullanılan kilitler ‘Stand-Alone’ olarak çalışan cihazlar kendileri üzerinden işlem yapılması izin vermemektedirler. Aktif olması için 1.5 voltluk 4 adet AA türünden piller gerekmektedir. Kilitlerin bu pillerde ki kullanım tüketimleri çok az olmasına rağmen alkalin pil kullanılması tavsiye edilmektedir.

Otel kilit sistemlerinde rapor almak mümkün mü?

Gustavo G620 sisteminde data transfer kartı vasıtasıyla kapılarda ki geçişleri alarak program tarafına aktarımı yapılabilir ve bilgileri aktarılan kapıdan kimlerin giriş yaptıklarının kontrolü için raporu alınabilir.

Otel Kilit sistemlerini neden kullanmalıyız?

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte kişilerin güvenliği de yüksek önem de artmıştır. Güvenliğin sağlanmasında başlıca ürünler kilit sistemleridir. Misafirlerinizin odalarında bıraktığı cüzdan, telefon ve ziynet eşyaları gibi değerli varlıklarının güvende kalması ve kendi izinleri olmadan farklı kişilerin girmesinin engellenmesi için otel kilit sistemlerinin kullanılması ihtiyaçtan öte mecburiyet haline gelmiştir. Otel kilit sistemleri kullanımı güvenliğin yanında kişilerin odalarına erişimde ki pratikliği ve konforu sizlere ayrıca sunmaktadır. İşletmeniz de kullanacağınız otel kilit sistemleri oda girişlerinde ki görüntü şıklığı ve firmanıza prestij kazandıracaktır.

Otel kilit sistemlerinde hangi kilit sistemleri kullanılır?

Manyetik kapı kilit sistemleri ve elektronik kapı kilit sistemleri kullanılmaktadır. 

Manyetik kapı kilit sistemleri diğer bir adıyla cam kapı kilit sistemlerinde kilidi tetikleyen cihaz ile kilit arasında sürekli enerji Normal Close (NC) bağlantı mantığıyla kablolaması gerekmektedir. Burada ki durum kilidi tetikleyen cihaz ile Manyetik kilit sistemi arasında sürekli enerji vardır. Kilidi tetikleyen parmak, yüz, kart ve şifre okuma cihazından yapılan okutma sonrası gerekli onay alınırsa cihaz ile kilit arasında ki enerji kesilir, manyetik kilidi boşa bırakır ve kişilerin geçişine imkân verir. Bu kilitlerde ki STRIKE MN 180, MN 280, MN 350 gibi modellerde ki MN kısaltmasından sonra gelen 180, 280 ve 350 gibi sayısal değerler bu kilitlerin kaç kilogramlık baskıya dayanıklı olduğunu belirtmektedir.

Elektronik yani diğer adıyla bas-aç kapı kilit sistemleri ise kilidi tetikleyen cihaz ile kilit arasında Normal Open (NO) bağlantı mantığı ile kablolanması gerekmektedir. Cihazla kapı kilit sistemi arasında herhangi bir enerji geçişi yoktur cihaza kartınızı, parmağınızı, yüzünüzü ve şifrenizi girdiğinizde cihaz size onay verdiğinde kapı kilit sistemine kuru kontak mantığıyla tetik gönderir ve kapı kilit sistemi aldığı tetiğe göre kapının açılmasını sağlamaktadır.