Op. Dr. Uzay Yıldırım İle Ankara' da Kürtaj Uygulaması

TAKİP ET

Kürtaj Ankara 'da pek çok doktor tarafından yapılmakta olup doktorumuz Op. Dr. Uzay Yıldırım bu alanda kendi kliniğinde hizmet veren en tecrübeli ve başarılı doktorlardan biridir.

Kürtaj Ankara ‘da pek çok doktor tarafından yapılmakta olup doktorumuz Op. Dr. Uzay Yıldırım bu alanda kendi kliniğinde hizmet veren en tecrübeli ve başarılı doktorlardan biridir. 

Kliniğimizde kürtaj işlemi vakumlu kürtaj yöntemi kullanılarak, hijyen ve temizlik ön planda tutularak ve hasta gizliliği ilkesine bağlı kalınarak yapılmaktadır. 

Kürtaj İşlemi, Riskleri ve Yasal Süreç

Kürtaj, rahim içine yerleşen ve istenmeyen gebeliğin çeşitli yöntemlerle temizlenmesi anlamına gelir. Kürtaj işlemi için uygulanan pek çok yöntem vardır. Kliniğimizde vakumlu kürtaj yöntemi uygulanmakta olup bu yöntem günümüzde en yaygın kullanılan, en güvenilir, hızlı ve hijyenik yöntemdir. İşlem sırasında rahim içine temas eden tüm aletler tek kullanımlık olup size özel olarak paketinden çıkarılıp sonrasında atılmaktadır.

Vakumlu kürtaj, kliniğimizde ağrısız ve acısız bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun için hasta işlem sırasında tıbbi geçmişine, arzusuna ve doktorunun kararına bağlı olarak sedasyon anestezi ile tamamen uyutulur ya da lokal anestezi ile yalnızca işlem bölgesi uyuşturularak işlem yapılır. Bu sayede hastamızın işlemi ağrı ve acı hissetmeden tamamlanmış olur.

Her ne kadar basit gibi görünse de, kürtaj işlemi her tıbbi işlem gibi riskleri olan bir işlemdir. Bu riskler sık rastlamadığımız, nadiren başımıza gelen riskler olsa da hastamızı bu konuda bilinçlendirmek en önemli görevlerimizden biridir. Bu risklerden bazıları; ateş, enfeksiyon, rahimde meydana gelebilecek sorunlar, rahim içinde parça kalması, kürtajın tamamlanmamış olması ya da anestezi kaynaklı problemler olarak sayılabilir. Kliniğimiz hem doktorumuz Uzay Yıldırım’ın bilgi ve tecrübesi hemde konum olarak olası tüm risklere anında müdahale edebilecek donanıma sahiptir.

Kürtaj işleminin gerçekleşebilmesi için bazı yasal süreçlerinde yerine uygun olması gerekmektedir. Öncelikle gebelik sonlandırma işlemi için yasal sürenin 10 hafta olduğu unutulmamalıdır. On haftayı geçen gebelikleri sonlandırmak için anne ya da bebekte tıbben gebeliğin devam etmesine engel bir durum olduğunun çeşitli test ve birden fazla doktor onayı ile raporlanmış olması gerekmektedir. Kürtaj yaptıracak hastanın yasal olarak kendi rızası ile bu işlemi yaptırabilmesi 18 yaşından büyük olması zorunludur. Eğer hastamız 18 yaşından küçük ise yanında annesi ya da babası ya da yasil vasiysi eşlik etmelidir. Kürtaj işleminin gerçekleşmesi için bir diğer yasal gereklilik evli çiftlerde iki tarafında rızasının olmasıdır. Prensip olarak düşüncemiz yaşını doldurmuş her kadının bu işlemi yalnızca kendi rızası ile yaptırabilmesidir.

Kürtaj Öncesi ve Sonrası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kürtaj öncesi riskleri minimuma indirmek adına hastanın tıbbi geçmişi hakkında önemli detayları bilmemiz gerekir. Daha önce doğum yapıp yapmadığı, bu doğumların ne şekilde olduğu, son 12 ay içinde sezaryen doğumu olup olmadığı, alkol, sigara ve uyuşturucu alışkanlıkları, kronik rahatsızlıkları, sürekli kullandığı ilaç olup olmadığı, kan grubu gibi detayların bizimle paylaşılması işlem açısından önem teşkil etmektedir.

İşlem öncesi hastamızın 5 saat su ve sigara dahil hiç bir şey yiyip içmemesi gerekmektedir

Kürtaj işlemi sonrası 20 gün kadar cinsel ilişki yasağı bulunmakta. Yine aynı sürede havuz ya da denize girmemeli, banyo yapmamalı yalnızca ayakta duş almalı vajinaya su ya da sabun sürmemelisiniz.

İşlemi takiben 2 hafta kadar ara sıra adet ağrısına benzer ağrı ya da kanamalarınız olabilir. Size reçete edeceğimiz ağrı kesici bu süreçte kullanabilirsiniz. İlk adetinizi 30 - 45 gün aralığında olursunuz. Kırk beş günü geçen durumlarda mutlaka bizimle iletişime geçiniz.

Kürtaj işlemi ile aklınıza takılan her türlü soru ve sorunda bize ulaşmaktan çekinmeyin.

Kürtaj Fiyatları

Son olarak fiyat konusuna değinecek olursak, kürtaj Ankara ‘ da farklı fiyatlara yapılmaktadır. Kliniğin konumu, doktorun tecrübesi, hastanın tıbbi durumu, yaşı gibi özellikler bu fiyatlarda ki değişkenliğin en etkin sebeplerindendir. Kliniğimizde kürtaj işlemi ücreti;

- 8 haftaya kadar  1500 TL,

- 8 - 10 hafta arası 1750 TL olarak belirlenmiş olup, bu ücretler yaş, kan uyuşmazlığı iğnesi yapma gerekliliği, isteğe bağlı spiral takımı ya da jinekolojik örnekler alınması gibi durumlarda hastamızın onayı doğrultusunda değişiklik gösterebilmektedir.