Natavan Aleskerova, Tembelleğin üstesinden gelmek

TAKİP ET

Tembellik bir eylemsizlik halidir. Yaptığınız bir şeydir, sahip olduğunuz bir şey değil. Tembel olmak, hiçbir şey yapmak için motivasyonun olmadığı anlamına gelir. Ancak birçok insanın yaptığı hata, kendilerini tembel biri olarak tanımlamalarıdır. Bu makalede, bu hareketsizlik durumunu farklı bir şekilde görmenize yardımcı olacak bir şeyi sizinle paylaşacağım. Umarım bu makaleyi okuduktan sonra,olduğunuz şeyin bir parçası olmayan her şeyin sadece bir alışkanlık olduğunu anlayacaksınız.

Tembel insanlar genellikle işe yaramaz olarak görülür. Onlar hiçbir şey yapmayanlardır. Başarısız ve hatta serseri olarak görülebilirler. Bu bir çocuk veya bir yetişkin olabilir. Tembel olduğu için hiç  çalışmayan bir öğrenciyi görebilirsiniz. İşini yapmayan bir çalışanın tembel davrandığını görebilirsiniz. Tüm bu durumlarda, tembel kişinin yaptığı şey tembel davranmaktır. Ama gerçekten tembeller mi  yoksa tembel mi davranıyorlar?

Bazen tembel davrandığını söylemekle tembel bir insan olduğunu söylemek arasında büyük bir fark var. Biri tembelliğinizin geçici olduğunu, diğeri ise kalıcı olduğunu öne sürüyor. Bu tembellik efsanesidir. Tembel insanlar aslında tembel değildir; onlar sadece geçici olarak bu şekilde davranan insanlardır.

Öyleyse bir kişinin hareketsiz kalmasına ne sebep olur? Cevap, hedef ve amaç eksikliğidir. Birine bir şeyi yapması için yeterince iyi bir neden verirseniz, onu yapacaklardır. Hiçbir şey yapmayan insanlar, bir şey yapmak için yeterince iyi bir neden bulamamışlardır. Tembel öğrenciler, çalışmanın amacını görmedikleri için ders çalışmazlar. Onlara bir sebep verirseniz,yani yeterince güçlü bir sebep, harekete geçeceklerdir.

Örneğin, spor salonuna gitmek için çok tembelseniz, biri size bir milyon dolar teklif etse gider miydiniz? Garajı temizlemek için çok tembelseniz, kafanıza silah doğrultan biri harekete geçmenize yardımcı olur mu? Sebep, harekete geçmeye yetecek kadar güçlü olduğu sürece olumlu veya olumsuz olabilir.

Tembelliğin nasıl üstesinden gelineceğini bilmenin en önemli kısmı, harekete geçmek için yeterli neden bulmaya bağlıdır. Eylemsizlik başarısızlığa yol açarken eylem başarıya götürür. Yine de harekete geçmeden önce, bunu yapmak için ikna edici bir nedene ihtiyacınız var. Tembel birini motive etmek için yapmanız gereken, onlara bir amaç ve belirli bir hedefe doğru çalışmaları için yeterli nedenler bulmalarına yardımcı olmaktır.