Natavan Aleskerova, Sanatçı Olmak

TAKİP ET

Natavan Aleskerova; Hiç de öyle kolay değildir. Saatlerinizi,yıllarınızı,ömrünüzü verirsiniz yine de tam bir mükemmellik yakaladığınızı hissedemezsiniz. En büyük aşkınız, en güçlü ilham kaynağınız o olur. Sanat çok ilgi ister,çok dikkat ve özen bekler sizden. Bir piyanistseniz en ufak bir pasaj doğru çalınana dek saatlerinizi, bir parçayı tam anlamıyla çalmak için aylarınızı bile feda etmeniz gerekir.

Natavan Aleskerova; Üzerinde düşünülmesi gereken konu budur. Tüm ömrünüzü buna feda edecek kadar çok mu istiyorsunuz sanatçı olmayı ? Yoksa ‘hayatımın bir bölümünde olsun ama tüm hayatım bununla dolu olmasın’ mı diyorsunuz kendi kendinize?

Önemli olan ne istediğiniz,neyle mutlu olduğunuzdur. Bunu bilmek için de kendinizi çok iyi tanımanız gerekir.Farkındalık bu aşamada çok önemlidir. Bazı insanlar hayatı gökkuşağı gibi görüp, bu gökkuşağının tüm renklerini de yaşamak ve hayatlarına bu renkleri katmak isterler. Bazıları ise o gökkuşağının sadece ‘mavi ya da sarı ‘ rengine aşık olup onunla tüm ömrünü geçirmek isterler. Kendinize dönüp sormanız gereken soru şudur. ‘Siz o gökkuşağının kaç rengini,hangi renklerini hayatınıza katmak istiyorsunuz? ‘

Tek bir renkle de mutlu ve tatmin olabilirsiniz. Hele bu renk ‘müzik/resim/tiyatro/bale/dans’ gibi güzel sanatların bir dalıysa. Ya da tek bir renk yerine 9-6 çalıştığınız ama çok mutlu olduğunuz bir işte çalışıp (örneğin doktorsanız insanları tedavi etmek de size büyük bir tatmin sağlayacaktır) geri kalan zamanınızda bir enstrümanla ilgilenip bir taraftan da keyifli bir sosyal hayata da sahip olabilirsiniz.Kendinizi inceleyin. Ne kadarının altından kalkabiliyorsunuz? Ne şekilde bir rutininiz olsun istiyorsunuz?


Natavan Aleskerova

Tüm yazılarımızda olduğu gibi sağlık ve mutluluğun herşeyden önemli olduğunu vurgulayalım. Çünkü sağlığınız müsait değilse saatlerce bir enstrümanda prova yapmaya gücünüz ve enerjiniz yetmeyecektir. Fiziksel ve zihinsel gücünüzün buna yetiyor olması gerekiyor.Tüm bunların dışında dış uyarıcıların bu kadar çok olduğu bir dünyada odaklanabilmek,sebatla çalışabilmek,ustalaşabilmek ciddi bir emek ve irade gerektiriyor. 

Tüm bunların yanında karakteristik özelliklerinize göre de güzel sanatların hangi alanına yatkın olduğunuz değişebilmektedir.Örneğin; sosyal,hareketli ve arkadaş canlısı biri dans etmekten zevk alacak ve belki de profesyonel bir dansçı olup başarılara imza atacaktır. Ya da bireyselliği,konuşmaktan çok susmayı,düşünmeyi seven biri piyanonun tuşları arasında kendini bulucak,usta bir piyanist haline gelene kadar aylarca,yıllarca çalışmalaraını sürdürecek,sessizliğini en güzel şekilde müziğiyle insanlara ifade edecektir.

Sanatçı olmak kolay değildir. Sanat yapabilmek hiç kolay değildir.Öyle büyük bir emek,sabır,disiplin,konsantrasyon,güç ve irade ister ki...

Buradan tüm gerçek sanatçılarımızın önünde saygıyla eğiliyor,tüm bestecilerimizi ayakta alkışlıyor ve onların bizlere bıraktığı eserleri için kendilerine şükranlarımızı iletiyoruz..