NATAVAN ALESKEROVA, RAHATLAMAYI ÖĞRENEBİLMEK

TAKİP ET

Rahatlamayı öğrenebilmek, özellikle oldukça stresli bir hayatınız varsa çok önemli olabilir. Fazla mesai yaptığınızda, ya da kontrol edemeden çok fazla gerginlik oluşturduğunuzda, bazı ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bu hem zihinsel hem de fiziksel olabilir. Rahatlayabilmek ve bir şeyleri yavaşça halledebilmek birçok insan için mümkün olmayabilir, ancak bu onların rahatlama tanımına bağlıdır. Rahatlamanın sadece hiçbir şey yapmamayı gerektirdiğini düşünüyorsanız, çok fazla sorumluluğunuz ve zorlu bir yaşam tarzınız varsa bu duruma ulaşmak oldukça zor olabilir.

Nasıl rahatlayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, yapmayı düşündüğünüz şey en rahat görünen insanları incelemektir. Peki bu insanlar kim? Cevap çocuklar. Çalışan bir yetişkinin ve bir çocuğun stres düzeylerini karşılaştırırsanız, karşılaştırma yapılamaz. Çocuk yetişkinden çok daha az streslidir ve bu nedenle rahatlaması onun için daha kolaydır. Bunun, endişelenecek bir şeyleri olmadığı, taleplerinin olmadığı ve ilgilenecek sorumlulukları olmadığı için olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu doğru. Ancak, tüm bu taleplere ve yapmanız gereken şeylere sahip olmanıza rağmen hiç rahatlayabildiniz mi? Elbette.

Nasıl rahatlayacağınızı bilmek, işleri basit tutmak kadar basit olabilir. Bir şeyler için endişelendiğimizde ve sürekli olarak ne yapmamız gerektiğine odaklandığımızda, rahatlamak zordur. Ne yapabilirsiniz? Bunun bir yolu, endişelendiğimiz şeylerin çoğunun asla gerçekleşmediğini fark etmektir. Gelecekteki sorunların ortaya çıkmamasını sağlamak için ileriyi düşünmek ve temellerinizi sağlam tutmak iyidir, ancak çoğu insan tamamen kendi kontrolleri dışında kalan şeyler için endişelenmek için çok zaman harcar. Sadece kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanarak rahatlamayı öğrenin. Rahatlamak her zaman arkanıza yaslanıp hiçbir şey yapmamak anlamına gelmez. Yapacak işleriniz varsa, rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Konu her zamanki gibi odaklanmaya geliyor. Çocuklar, gelecekte gerçekleşmeyecek olan şeylere değil, önlerinde olan şeylere odaklandıkları için rahatlayabilirler. Yapmanız gereken çok şey varsa, rahatlamanıza yardımcı olmanın bir yolu da ihtiyacınız olan her şeyi yazmaktır. Bunu yaparak, zihninizin size yapmanız gereken şeyleri hatırlatmaya çalışmayı bırakmasına izin vereceksiniz. Çalışmadığınız zamanlarda meditasyon yapmak, hatta masaj yaptırmak gibi şeyler yapabilirsiniz. Bunlar, zihninizi hayatın günlük taleplerinden uzaklaştırmanıza ve başka bir şeye odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Her şey mevcut odak noktanızı kontrol edebilmekle ilgilidir.

İşin sırrı hayatınızı kolaylaştırmaktta yatar. Rahatlayabilir ve yapmanız gereken her şeyi yapabilirsiniz. Sadece talepleriniz ve sorumluluklarınız olduğu için, her şeyi stresli bir şekilde yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Sadece ana odaklanarak rahatlayın. Neyi kontrol edebileceğinize odaklanın, yapmanız gerekenleri yazın, böylece anda kalabilirsiniz ve endişelendiğiniz şeylerin çoğunun bir yıl sonra ya asla gerçekleşmeyeceğini ya da bir önemi olmayacağını anlayın.