Natavan Aleskerova, 'Olumlu düşünme yeterli midir?'

TAKİP ET

Pozitif düşünme, ne tür zorluklarla karşılaştığınıza bakılmaksızın odaklanmanızı kontrol edebilmekle ilgilidir. Bu zorlayıcı bir durum olabilir,çünkü gördüğünüz tek şey olumsuzluk veya kötü sonuçlar olduğunda, olumsuz düşünmek ve neden her zaman kötü şeylerin başınıza geldiği veya neden hedeflerinize asla ulaşamayacağınız gibi şeylere odaklanmak çok daha kolaydır. Bu, hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmenizi engellemek açısından hayatınızı mahvedebilecek bir tuzak olabilir. Bu yazıda, olumlu düşünebilmenin önemini tartışacağız ve ayrıca bunu hayatınızı değiştirmek için nasıl kullanabileceğiniz konusunda size naçizane ipuçları vereceğiz.

Olaylara olumlu bakabilmek neden önemli? Bunun ana nedeni, odaklandığınız şeyin eylemlerinizi etkileyecek olmasıdır. Dünyanın her zaman size karşı olduğunu düşünürseniz,her hedef koyduğunuzda başaramadığınızda, bu  durum hedeflerinize şevk ve tutkuyla devam etmek istemenize neden olur mu? Muhtemelen olmaz. İşler yolunda gitmese bile olumlu düşündüğünüzde, zihniniz işlerin yürümesi için bir çözüm bulmaya çalışacaktır. Eylemleriniz farklı olacak çünkü odak noktanız farklı olacak.

Pek çok insanın sahip olduğu sorun, olumlu düşünmenin söylemekten daha kolay olmasıdır. Bir zorluğun ortasındayken, olayların iyi tarafına bakmak her zaman kolay değildir. Öyleyse, hedeflerinize ulaşacağınıza veya zorluğunuzu aşacağınıza dair hiçbir umut yokken nasıl olumlu düşüneceğiz? İnanç. Kendinize inanırsanız ve hayalleriniz için savaşmaya devam ederseniz durumun iyileşeceğini göreceksiniz. Bu herkesin yapabileceği bir şey değil, geliştirebileceğiniz bir şeydir.

Her gün olumlu kitaplar okuyarak veya olumlu CD'ler dinleyerek daha olumlu bir zihniyet oluşturmaya başlayabilirsiniz. Örneğin; Norman V. Peale tarafından yazılan "Pozitif Düşünmenin Gücü". Zihninizi sürekli olarak pozitif malzemelerle besleyerek, olayların daha parlak yanlarını görmeye alışacaksınız. Aynı zamanda olumlu ve cesaret verici insanların etrafında takılmaya başlayabilirsiniz, çünkü onların tutumları sizinkini değiştirmenize yardımcı olabilir. Sadece pozitif düşünmek hayatınızı değiştirmek için yeterli değildir.

Olumlu düşüncenin ötesine geçmenin en iyi yolu harekete geçmeye odaklanmaktır. Zor olduğunda bile harekete geçme alışkanlığı edinin. Diyelim ki finansal hedeflerinize ulaşamadınız ya da ekonomik olarak sıkıntıdasınız.Şu an ne yapıyorsunuz? Harekete geçmelisiniz. Bununla ilgili bir şeyler yapmalısınız.Yalnızca eyleme geçtiğinizde durumunuzu değiştirebilirsiniz. Olumlu düşünmek harikadır, ancak bazen doğru şeyleri düşünmek zor olabilir, ancak her başarısız olduğunuzda harekete geçerseniz, ivme kazanacaksınız. Olumsuz düşüncenin başarısız olmanıza neden olmasının nedeni, hiçbir şey yapmak istememenize neden olmasıdır.

Olumlu bir zihniyet ile harekete geçme alışkanlığını birleştirirseniz, hedeflerinize ulaşma şansınız çok daha yüksek olacaktır. Her zaman olumlu düşünmek başarıyı garanti eder mi? Elbette hayır, ama her zaman olumsuz düşünürseniz, bu başarısız olacağınızın garantisidir.