Natavan Aleskerova, 'İnsanları ne mutlu eder?'

TAKİP ET

İnsanları ne mutlu eder? Daha fazla para bunu yapabilir mi? Hepimiz bir serveti olan ama sonunda intihar eden insanları duyduk. Şöhret bunu yapabalir mi? Kaç ünlünün uyuşturucuyla savaştığını ve sürekli rehabilitasyona girip çıktığını duyduk.Mükemmel vücuda sahip olmak bunu yapabilir mi? Ya da mükemmel bir işe sahip olmak? İnsanlara onları neyin mutlu ettiğini sorarsanız, muhtemelen tonlarca farklı yanıt alırsınız, ancak mutluluğu sağlayacak iki temel şey vardır. Birincisi, zihinsel, ruhsal vb. olarak büyüdüklerini bilmektir. İkincisi, bir fark yarattıklarını hissetmektir.

Natavan Aleskerova

Pek çok insan, mutluluğun dışsal bir şeyden geldiğini düşünme hatasına düşer. Yeni spor arabanın onları mutlu edeceğini veya yeni bir ev alarak mutluluğu elde edeceğini düşünüyorlar. Bu şeyler size geçici mutluluk hisleri verse de kısa ömürlüdür. İlk evinizi veya arabanızı satın aldığınız zamanı düşünün. Muhtemelen heyecanlıydınız. Birkaç yıl sonra nasıl hissettiniz? Artık eskisi kadar heyecanlı değildiniz. Yılda 100 bin dolar kazanabilen birçok insan başlangıçta çok sevinir. Bu geliri ilk kez elde edenler çok heyecanlandılar ama bu kadar uzun süre yaptıktan sonra, her yıl normal haline geldi.

Dolayısıyla, daha önce de belirtildiği gibi, insanları mutlu eden şeyin ilk kısmı büyümedir. Hayatınızı iyileştiriyormuş gibi hissettiğinizde, işte o zaman mutlu olursunuz. Bu, sürekli olarak daha büyük ve daha iyi şeyler satın almanız gerektiği anlamına gelmez. Bundan çok daha derin. Kişisel düzeyde büyüdüğünüzü hissetmeniz gerekir. Kim olduğunuzun,özünüzün bir şekilde sürekli olarak geliştiğini bilmeniz gerekir. Mutluluğu nasıl bulacağınızı öğrenmek istiyorsanız, içinize bakın. Kendiniz, hedefleriniz ve hayalleriniz üzerinde çalışın. Kendinizi geçen yıl olduğundan daha iyi hale getirmenin yollarını aramaya devam edin. Bu, farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir, ancak önemli olan, zaman geçtikçe bir insan olarak geliştiğiniz ve daha iyi hale geldiğinizi hissetmenizdir.

İnsanları mutlu eden şeyin ikinci kısmı, katkı duygusudur. Herkes bu dünyada harika bir şey yapmak için bulunduğuna inanmak ister. Yine de dünyayı değiştirecek bir şey yapmanız gerekmiyor. Burada olduğunuz sürece, yaptığınız şeyi yaparak, bir yerde birine yardım ediyorsunuzdur ve bu size mutluluk getirecek. Bazı insanlar için ebeveyn olmak mutluluktur çünkü dünyalarına yeni bir hayat getirmişlerdir ve onun mutluluğundan sorumludurlar.

İnsanları işte ne mutlu eder? Daha önce de belirtildiği gibi bir maaş çeki değil, çünkü bir süre sonra heyecan kaybolur. Fark yaratacak olan duygu ,kendinizden çok daha büyük bir şeyin parçası olduğunuz hissi. İnsanları hayatta mutlu eden şey budur. Onları geride bırakacak bir şeyin parçası olmak veya yaratmak. Başkalarının hayatlarında bir çeşit fark yaratmak. Bu nedenle, dünyadaki tüm paraya sahip olan insanların parayı vermek istediğini sık sık göreceksiniz. Paranın tek başına mutluluk getirmediğini anlamaya başlarlar. 

Bunlar mutluluğu bulmanın iki yolu. İnsanları mutlu eden şeyin tek cevabı bunlar mı? Bu, mutluluğu nasıl tanımladığınıza bağlı. Sadece hayatta olduğunuz için mutlu olabilirsin. Sadece görebildiğiniz için mutlu olabilirsiniz. Mutlu olmayı bu kadar zorlaştırmayı bıraktığınız an daha mutlu olacaksınız. Yarattığınız bir duygudur mutlulukk. Bununla birlikte, kişisel gelişim ve katkı, mutlu olmak için iki güçlü nedendir.