Natavan Aleskerova, Evsiz Hayvanlara Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

TAKİP ET

Her yıl milyonlarca hayvan, dünyanın her yerinde ya barınaklara giriyor ya sokağa atılıyor ya da zaten sokakta doğuyor. Barınakların ellerinde geldiğince ( iyi niyetli düşünerek ) hayvanların bakımı için özen ve ilgi göstermeye çalıştığını varsayalım. Fakat malesef çoğunda imkanlar yetersiz kalıyor.

Bireysel olarak, hayvanların da bizim arkadaşlarımız olduğunu düşünürsek bu çabalara birçok farklı yoldan katkıda bulunabileceğinizi unutmayın. Bir barınak işletmek bir sürü iş gerektirmekte ve alabilecekleri tüm yardıma ihtiyaçları olacaktır. Küçük bir bağış teklif etmek veya kısa bir süre için gönüllü olmak bile büyük bir fark yaratabilir.Ya da hiç yoktan bitmiş olan malzemelerini temin etmek de faydalı olur. Örneğin mama,gazete,ilaç bağışında bulunmak gibi.

Farkında olsak da olmasak da hayvanlar yaşamlarımızda ve çevremizde büyük rol oynarlar. Bu nedenle, elimizden geldiğince onlara yardım etmek bizim yararımıza olacaktır.

Fedakarlık bir yana, onları önemsememiz gereken birkaç temel neden var. Bunun bir nedeni, hastalığın yayılmasını önlemektir. Kuduz gibi hastalıklar, insanlar için çok büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Hastalık hem insanlar hem de onu taşıyan hayvanlar için ölümcüldür. Enfekte hayvanlar saldırgan hale gelir ve bir neden  olmaksızın ısırır.

Hayvanları kurtarmak, vahşi doğada potansiyel taşıyıcıların popülasyonunu azaltarak kuduzun yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Bu, enfekte hayvanların topluluktaki diğer insanlara ve hayvanlara zarar verme olasılığını azaltır.

Evsiz hayvanlara yardım etmenin en iyi ve en etkili yolu toplumda farkındalık yaratmaktır.Tabi ki bu çok da kolay bir eylem olmayacaktır. Topluluktaki insanlarla konuşmak, bu hayvanların refahını önemli ölçüde artıracak değişiklikleri getirebilir.


Natavan Aleskerova

Eğer hayvan sahibiyseniz kendi evcil hayvanlarınızı kısırlaştırmak  ve arkadaşlarımıza evcil hayvanlarını kısırlaştırmalarını söylemekle işe başlayabiliriz. Kısırlaştırma ve kısırlaştırma, toplumdaki başıboş hayvan nüfusunun kontrolüne yardımcı olur.

Satın almak yerine evcil hayvan edinmeyi savunun.Bugün barınaklarda yuvalarını bulmaya hevesli birçok evcil hayvan var. Onları evlat edinmek hayatlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

Peki onlar için başka neler yapabiliriz?

 Hayvan barınaklarına para ve malzeme bağışlamak barınaktaki hayvanlar için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Eski battaniyeler, oyuncaklar ve diğer malzemeler, barınakların sahip oldukları sınırlı kaynakları korumalarına büyük ölçüde yardımcı olabilir. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan, yerel barınağınızın yararına bir bağış kampanyasına katılmalarını isteyin.

Ayrıca hayvanları koruma kurumlarında,derneklerinde gönüllü çalışmak ya da sokak hayvanları yararına organizasyonlar düzenlemek ya da bunlara katılmak da iyi bir seçenek olabilir.

Beslenme,  evsiz evcil hayvanlara yardım etmenin etkili bir yoludur. Sadece mama ya da yemek vererek değil özellikle yaz kış onlar için su bulundurmak onların hayatlarınının devamı bakımından çok önemlidir. Çünkü susuz yaşam tüm canlıları olduğu gibi onları da tehdit etmektedir.

Kapınızın önüne yemek ve su bırakmak çok zor bir eylem değildir.

Hiçbir şey yapamıyorsanız bile en azından onlara zarar vermeyin.Onların da doğanın bir parçası olduğunu ve onların da yaşamaya en az bizler kadar hakkı olduğunu unutmayın. Dünya sadece bize ait değildir,hepimizindir bu dünya. Birbirimize saygı göstermezsek insanlığımızdan ne kalır geriye?