Natavan Aleskerova, Daha iyi bir sen olabilmek için neler yapabilirsin?

TAKİP ET

Kendimizi daha iyi hale getirmek için yeni adımlar atmak asla kötü bir fikir değildir. Peki nasıl yapacağız? Aileniz ve arkadaşlarınızla nasıl daha fazla etkileşim kurarsınız? Nasıl daha iyi bir sen olursun? Kendinizi daha iyi hissetmenize ve kendinizi daha başarılı ve daha ilgili hissetmenize yardımcı olabilecek bu on yolu düşünün.

1. Bir hobi bulun

Evde kendin yap projelerinden bir topluluk sporları ligine katılmaya kadar, hoşunuza giden bir şey bulun ve bunu düzenli olarak yapın.

2. Temizleyin

Artık kullanmadığınız eski eşyalardan kurtulmak ferahlatıcı olabilir. Giymediğiniz şeyleri bağışlayın,bir hayır kurumuna verin ya da 2.el satış yapan yerlerden cüzi fiyata satın.

3. Gönüllü olun

Bir toplulukta biraz iyilik yapın, bunun size olumlu geri dönüşü olacaktır.

4. Biraz eğlenin

Hayat akıp gidiyor, siz de tadını çıkarmayı unutmayın. Arkadaşlarınınızı akşam yemeğine davet edin.Üniversite toplantısına gidin. Bir konsere bir yolculuğa çıkın. Hoşunuza giden şeyler için zaman ayırın. (Her ne kadar bu pandemi döneminde bunları bir süreliğine ertelemek zorunda olsak da ailenizle yapacak birçok keyifli aktivite var)

5. Geri dönün

2015 yılında ulaşamadığınız hedefler yaptınız mı? Kendinize bu hedeflerin hala önemli olup olmadığını sorun. Cevap evet ise, motivasyonunuzu bulun ve ona geri dönün.

6. Yapılacaklar listenizdeki öğeleri silin

Yapılacaklar listesi tutmak sizi her zaman düzenli yapar.Banyodaki ampulu değiştirmek,saksılardaki toprağı değiştirmek veya eski bir arkadaşınızı aramak.Yapmanız gereken ne olursa olan görünüşte sıradan olan ilk görev tamamlandığında, bir sonrakine geçmek için motive olma olasılığınız artar. Siz yeter ki başlayın.

7. Yeni bir şeyler deneyin

İster yeni bir yemek tarifi yapmayı deneyin,ister piyano çalmayı öğrenin, konfor sınırlarınızı zorlamak için kendinize mutlaka meydan okuyun.


Natavan Aleskerova

8. İlişkilerinizi geliştirin

Çocuklarınıza daha sonra onlarla oynayacağınızı söylediğinizde,bunu atlamayın.Bir arkadaşınıza "bir ara görüşelim" derseniz, bir saat, tarih ve yer ayarlayın. Eşinizle bir randevuya çıkın (Bu evde bile olsa) Önem verdiğiniz insanların yerini günlük rutinin ve sıradanlığın değiştirmesine izin vermeyin.

9. Yeni hedefler belirleyin (veya mevcut hedefleri yeniden değerlendirin)

Ne yapmak istediğinizi belirleyin ve başarmak için gerekli adımları atın. Bir plan yapın ve ona bağlı kalın.

10. Bir tatile çıkın (ve gerçekten ciddiye alın!)

Bir tatile çıkın ve gerçekten biraz zaman ayırmayı taahhüt edin. Kesinlikle çalışmanız gerekiyorsa, kendinize her gün belirli bir zaman aralığı tanıyın ve bu parametrelere bağlı kalın. Biraz eğlenin ve rahatlayın. Cihazları kapatın ve dikkatiniz dağılmadan anın tadını çıkarın.

Bu on adımı attıktan sonra, hatta bunlardan sadece birkaçını bile yapsanız “daha ​​iyi bir sen” in ortaya çıkacağını göreceksiniz. Belki de kendiniz hakkında yeni bir şeyler öğrenecek, bazı hedeflere ulaşacak ve bu yolda hayatın tadını çıkarmak için zaman bulacaksınız.