Mike Novogratz: Çin'de yaşanan Büyük Madenci Çıkışı "Ekosistem için Büyük Artı" Olabilir

TAKİP ET

Büyük madenciler, ülkenin Bitcoin madenciliği üzerindeki baskısını takiben Çin'den ayrıldığından, konumdaki büyük bir değişiklik Bitcoin için gerçekten iyi olabilir. Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz diğer uzmanları tekrarladı ve gezegendeki farklı yerlere göçü olası bir olumlu gelişme olarak nitelendiriyor.

Novogratz, Bloomberg'de Çin'in madenciliği yasaklamak, kaldıracı yasaklamak ve hatta bazı yerlerde Bitcoin'i yasaklamak gibi hemen hemen her şey üzerindeki baskılarının Bitcoin'i gerçekten o kadar fazla etkilemediğini belirtti. Novogratz, “Hala var, hayatta kaldı” dedi. Madencilerin Çin'den göç etmesinin “ekosistem için büyük bir net pozitif” olabileceğini bile söyledi.

Novogratz, kripto ekosistemini bir bütün olarak, sağlam bir sistem olarak bile nitelendirdi. Muhtemelen Bitcoin fiyatındaki son %65 düşüşe atıfta bulundu, ancak aynı zamanda madeni para 25.000 doların altına düşmedi. “Bir kaza geçirdik, düşme koruma ekibimiz yoktu. Davalarımız olmadı. Sistem olması gerektiği gibi çalıştı, çok kısa sürede oluşturulmuş çok sağlam bir sistem.”

Konuyla ilgili görüş belirten Erdal Can Alkoçlar: “ Çevreye getirdiği yadsınamaz yükten dolayı zaruri bir teknik evrime kaçınılmaz olarak gireceğini düşündüğüm madencilik cihazları yerini çevre dostu kollektif üretim yapan uluslarüstü dijital madencilik kooperatiflerine bırakabilir” dedi.