Kripto Para Yatırımında Nasıl Kar Edilir, Nelere Dikkat Edilmeli?

TAKİP ET

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para birimlerinde nasıl kar elde edilebileceği ve yatırımlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bir yazı kaleme aldı.

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para birimlerinde nasıl kar elde edilebileceği ve yatırımlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bir yazı kaleme aldı.

Kripto Para Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kripto para piyasaları genel itibari ile diğer piyasalara göre daha volatil ve henüz çok yeni olduğu için de risk seviyesi daha yüksek. Bu sebeple yatırımcıların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. 

Öncelikle yatırımcıların kısa vadeli bir yatırım stratejisi mi yoksa uzun vadeli bir yatırım stratejisi mi benimseyeceklerini belirlemeleri büyük önem taşıyor. Çünkü Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa değeri yüksek kripto para birimleri genellikle uzun vadeli yatırımlarda tercih edilirken, henüz piyasaya yeni çıkmış ya da sosyal medyadan büyük destek alan projeler anlık yükselişler yaşadığı için kısa vadeli yatırımlarda tercih ediliyor.

Öte yandan yatırımcının, yatırım yapmak istediği varlığı mutlaka araştırması gerekiyor. Sadece sosyal medyadan ya da arkadaşlarından duyduğu bilgiler doğrultusunda bir yatırımcının yatırım yapması, çok büyük kayıpları da beraberinde getirebilir. Çünkü genel itibari ile kötü niyetli kişilerce oluşturulan projelerde ilk yatırımcılara kazançları verilirken sonradan gelen kişiler büyük kayıplar yaşayabiliyor. 

Bunlara ek olarak her ne kadar kripto para yatırımı yapan kişinin uzman bir analist olmasına gerek olmasa da piyasa takibi yapması ve tecrübeli kişilerden bilgi alması gerekiyor. Şu anda kripto para piyasasında gerek yerel gerekse de uluslararası alanda kendisine analist diyen çok fazla kişi var. Ama bu kişilerin sadece küçük bir kısmı gerçekten piyasayı okuyabilen kişiler.

Kripto Paralarda Nasıl Kar Edilir?

CoinTürk adlı kripto para ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi popüler isimlerden Elliot Wainman, yatırımcıların nasıl kar elde edebileceklerini birkaç nokta ile açıkladı. Öncelikle Wainman’a göre artık kripto para ekosisteminde 4 yıllık döngüler bulunmuyor. Bunun yerine piyasada artık 2-3 aylık daha kıs döngüler var. Bu döngülerin yakalanması ve süreç içinde dip ve tepe noktalarının takip edilmesi yatırımcıların yüksek kar elde etmelerini sağlayabilir.

Buna ek olarak analist, Ocak ayında tarihsel olarak diğer aylardan daha çok yükselişlerin yaşandığını ifade ediyor. Dolayısıyla Ocak ayı yatırımcılar için önemli bir ay olabilir. Ayrıca analiste göre yatırımcılar kripto para piyasasının riskli bir alan olduğunu ve tüm işlemlerin sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu anladıklarında da çok daha net karlar elde edebilirler.