Konut Sigortası ve Dask Şirketleri

TAKİP ET

Konut sigortası yaptırarak, evinizi olası bir felakete karşı teminat altına alabileceğimizi biliyoruz peki dask nedir?

Ülkemizde son zamanlarda depremlerin ve doğal afetlerin artması ile birlikte konut sigortası yaptırmak istiyorum diyenlerin sayısı artmıştır. Konut sigortası ile birlikte evinizi her türlü olaya karşı teminat altına alabilirsiniz. Konut sigortası ile binanıza ana teminat verilerek, güvence altına alınmaktadır. Konut sigortası hizmeti her şirkette farklılık göstermektedir. Fakat ana teminat olan yangın teminatı hizmetini neredeyse tüm şirketler vermektedir. Aşağıda da ana teminata ek olarak alabileceğiniz ek teminatlar sıralanmaktadır.

Sel olaylarında

Su baskını durumunda

Cam kırılması ile karşı karşıya kaldığınızda

Ferdi kaza

Hırsızlığa uğradığınızda

Yardım hizmetleri

Fırtına olduğunda

Deprem gerçekleştiğinde

Yanardağ püskürmesi

Konut sigortasının genel olarak amacını ve neleri kapsadığını görmüş olduk. Peki Dask nedir, nereden yapılır biliyor musunuz? DASK’ın açılımı Doğal Afetler Sigorta Kurumu’dur. Doğal Afetler Sigorta Kurumu, vatandaşlara zorunlu deprem sigortası edindirmektedir. Evinizi zorunlu deprem sigortası ile güvence altına alarak; deprem ve depremden kaynaklı her türlü hasarı minimize edebilirsiniz. Ülkemizin de yaşadığı büyük depremler gözler önüne getirildiğinde DASK’ın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizler de DASK ile birlikte evinizi güvence altına alabilirsiniz. Şimdi ise konut sigortası ve Dask hizmeti alabileceğiniz şirketleri sıralayacağız.

Dask Nereden Yapılır?

Ak Sigorta - Dask

Sigortanın neredeyse her alanında hizmet veren Ak Sigorta ile evinizi başta Dask ile olmak üzere her türlü olumsuzluklara karşı konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Ak Sigorta şirketinden zorunlu deprem sigortası yaptırarak, evinizi deprem durumuna karşı teminat altına alabilirsiniz. Hasarlar karşısında olumsuz durumları minimuma indirmek amacıyla, her türlü istek ve ihtiyacınız için Ak Sigorta şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ak Sigorta’nın verdiği zorunlu deprem sigortası ile aşağıdaki durumlar gerçekleştiğinde evinizi teminat altına alabilirsiniz.

Deprem meydana geldiğinde

Yangın gerçekleştiğinde

Patlama olduğunda

Toprak kayması sebebi ile oluşan sonuçlarda etkili olmaktadır.

Anadolu Sigorta – Dask

Şüphesiz araç kaskosu dışında, evini teminat altına almak isteyenlerin de en çok tercih ettiği şirketlerin başında Anadolu Sigorta gelmektedir. Zorunlu deprem sigortası yaptırmak istiyorum diyenlerin en çok tercih ettiği şirketlerden biri Anadolu Sigorta’dır. Anadolu Sigorta’dan sahip olacağınız zorunlu deprem sigortası hizmeti ile birlikte, deprem ve depreme bağlı olarak gerçekleşen doğal afetlerden ötürü kaynaklanan maddi ve manevi giderleri karşılamaktadır. Anadolu Sigorta’nın zorunlu deprem sigortası ile teminat altına aldığı durumlar aşağıda belirtilmektedir;

Deprem sebebi ile meydana gelen maddi zararlar

Deprem sebebi ile oluşan yangın zararları

Depremin sonucunda meydana gelen infilak zararları

Depreme bağlı olarak yer kayması yaşanması sebebi ile oluşan zararlar

Depreme bağlı olarak tsunami oluşmasından ötürü meydana gelen zararlar

Evimi zorunlu deprem sigortası yaptırmak istiyorum dediğinizde tercih edebileceğiniz onlarca firma bulunurken bunlardan birisi de Anadolu Sigorta’dır.