Kapalı Mı Yoksa Açık Burun Ameliyatı Mı Yaptırmalıyım?

TAKİP ET

Burun estetiği yaptırmanın zararları var mı? Burun estetiği için kapalı mı yoksa açık burun ameliyatı mı olmalıyım?

Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrahi Doktoru Alper Mete Uğurlu, kapalı ve açık burun ameliyatı (rinoplasti) konusunda şu bilgileri verdi:

“Açık ya da kapalı rinoplasti kararı sizin özel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak alınır. Açık ve kapalı rinoplasti ameliyatalrı arasındaki en büyük fark, burun dibindeki küçük kesidir.  Bu 6 mm’lik kesi cerrahın, deriyi burnun alt kısmından sıyırarak burun ucunu ve sırtını tamamen görmesini sağlar. Kapalı işlemde deri geri sıyrılmadığı için, yeterli görüş sağlanamaz.

Burun estetiği cerrahisi açısından açık ve kapalı teknikler, uygulanan işlem için harici kesi yapılıp yapılmadığını ifade eder. Kapalı rinoplasti işleminde cerrah kesilerin tamamını burnun içinde gerçekleştirir. Bu, gözle görünen yara izini ortadan kaldırır fakat yapılan işlem çok daha zordur. Açık rinoplasti sırasında burun delikleri arasında küçük kesiler yapılır böylece burun kolayca açılır ve işlem yapılacak bölgeye kolaylıkla erişilir. Küçük gözle görülebilir fakat zamanla hafifleyecek yara izi kalır.

Daha evvel burun düzelttirme işlemi yaptırdıysanız ve revize bir rinoplasti yaptırmanız gerekiyorsa açık işlem yaptırmanız gerekir.

Modern rinoplastide açık ve kapalı ameliyat tartışmasında eğilim açık rinoplasti yönündedir. Bu yaklaşım cerraha daha fazla bölgeye erişme ve ameliyat sırasında yapılan işlemi görme imkânı verir, bu da daha tutarlı ve etkili sonuç alınmasını sağlar. Bu nedenle çoğu cerrah açık tekniği tavsiye etmektedir.”

Detaylı bilgi almak için : https://esteaura.com/